Συνταγές
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο – Θαυμάσιο, πολύ αγαπημένο φαγάκι!! Καλή σας όρεξη!!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλά κιμά ανάμεικτο
Λίγο φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό αλάτι πιπέρι ρύζι καρολίνα 1 αυγό το χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζω περίπου 1 λίτρο νερό μαζί με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ ανακατεύω τον κιμά μου ρίχνω αλάτι πιπέρι 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει το νερό μόλις είναι έτοιμα και βρασμένα
προσθέτω 2φλυτζανάκιατου ελληνικού καφέ ρύζι καρολίνα και το αφήνω μέχρι να βράσει σε ένα μπωλ έχω βγάλει λίγο από το ζωμό που έχουν βράσει τα γιουβαρλάκια μου για να παγώσει.
Σε ένα άλλο μπολ έχω χτυπήσει στην αρχή το ασπράδι από ένα αυγό πολύ καλά μετά προσθέτω τον κρόκο και το χυμό από ένα λεμόνι ρίχνω το ζουμάκι που έχω βγάλει στην άκρη για να παγώσει και μετά όλο μαζί το ρίχνουμε ανακατεύοντας γρήγορα στην κατσαρόλα αφήνω να πάρουν μία βράση και είναι έτοιμα δεν βάζω πολλά αυγά στο αυγολέμονο γιατί δεν μου αρέσει
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.