Συνταγές
Γιουβέτσι χοιρινό για σήμερα – Το καλύτερο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει.
Τσιγαρίζουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σκόρδο μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το χοιρινό και το σβήνουμε με 1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί.
Ρίχνουμε 2 ντομάτες τριμμένες, 1 κτσ. πελτέ, 1 καρότο ψιλοκομμένο, 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε λίγο το κριθαράκι (αυτό το κάνουμε να μη μας κολλήσει το κριθαράκι και να μας μείνει σπυρωτό).
Σε ένα ταψί βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το κριθαράκι και νερό βραστό(αν χρειάζεται), και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά περίπου ελέγχουμε το νερό βάζουμε πάντα ζεστό.
Τόσο απλό, απίστευτα γευστικό!
Η συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Σουβλάκια Χοιρινά Μαριναρισμένα, Στο Τηγάνι-Ψηστιέρα
Υλικά της συνταγής μας (9-10 τεμάχια)
-1250 γρ. μπουκίτσες χοιρινό σπάλα ή μπούτι
-2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μεγάλα τετράγωνα
-10 καλαμάκια ξύλινα για σουβλάκια
Για την μαρινάδα
-4 κτσ. μουστάρδα
-1 κτγ. πάπρικα γλυκιά
-1/2 λεμόνι χυμός και ξύσμα
-1 κτγ. μέλι
-4-5 κτσ. λάδι
-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής μας
Ενώνουμε τα υλικά της μαρινάδας (το γιαούρτι, την πάπρικα, την μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι) και την απλώνουμε πάνω στα κομματάκια του χοιρινού.
Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Περνάμε τις μπουκίτσες χοιρινού στα καλαμάκια και ανάμεσα περνάμε κομμάτια από την πιπεριά Φλωρίνης.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά από κάθε μεριά.
Σερβίρουμε με πίτες έτοιμες, περασμένες για 2 λεπτά από το τηγάνι, αφού τις έχουμε αλείψει με λάδι και ρίγανη.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο maxistinkouzina.blogspot.gr