Συνταγές
Γιουβέτσι στο φούρνο από κατσικάκι και μακαρόνια – απίθανο φαγητό έγινε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
Βάζουμε το κρέας στην χύτρα πρώτα το ξαφριζουμε , ύστερα το βράζουμε για 25′.
Κατόπιν βγάζουμε τα κομμάτια τά ρίχνουμε σέ άλλη κατσαρόλα και τά θωρακιζουμε με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο. Ύστερα ρίχνουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αφήνουμε λίγο, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας , σβήνουμε με μισό φλιτζάνι του τσαγιού κρασί.
Ύστερα βάζουμε 3 ντομάτες φρέσκες περασμένες από το μουλτι, 1 φύλλο δάφνης, λίγο κανέλα, αλατοπιπερο ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και μπαχάρι, 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, βράζουμε για 10′.
Ύστερα, ρίχνουμε τά μακαρόνια σέ ταψί κομμένα στα δύο, λίγο σκόνη σκόρδου, ρίχνουμε όπως είναι από την κατσαρόλα μέσα στο πυρέξ, ψήνουμε για 20′, σβήνουμε και αφήνουμε μέσα στο φούρνο.
Ύστερα από 1 ώρα σερβίρουμε το γιουβέτσι με μπωλικο κεφαλοτύρι τριμμένο οποίος θέλει.
Όταν σβηνουμε το φούρνο, άφηνουμε να έχει ζουμακι διότι όταν κρυώνει πήζει περισσότερο. Επίσης τά μακαρόνια πρώτα τά ξεπλυνα με νερό. Έτσι δεν λασπωνουν ποτέ.
Θά συνοδεύσουμε με τζατζίκι..
Για το τζατζίκι..
Παρόλο που το γιαουρτακι ήταν 2/ τοίς εκατό μια χαρά έγινε. Πρώτα τριβουμε μισό αγγούρι έτσι με την φλούδα, και 1 μικρό καρότο ,2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά άνηθο και 1 κουταλιά μαϊντανό όλα ψιλοκομμένα. Τά ρίχνουμε στο σουρωτηρι με λίγο αλάτι.
Τά στιβουμε πολύ καλά. Ύστερα βάζουμε σέ μπωλ , 1 κεσεδάκι γιαούρτι, λίγο μηλοξυδο και ελαιόλαδο, ρίχνω και τά στιμενα
Ανακατεύουμε με μικρό κουταλάκι καλλά και έτοιμο και το τζατζικακι…
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.