Συνταγές
Γιορτινό πιλάφι με κουκουνάρι, κάστανο και ρόδι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κάνε ξεχωριστό το φετινό σου γιορτινό τραπέζι κάνοντας αυτή τη συνταγή για πιλάφι. Συνδυάζει τις γεύσεις από κουκουνάρι, κάστανα, ρόδι και σταφίδες, οπότε απλά κάνε μία σκέψη πως θα είναι το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Εμείς το δοκιμάσαμε και τρελαθήκαμε! Απλά υπέροχο!
Υλικά
1 κρεμμύδι
50 γρ κουκουναρόσπορους
Ελαιόλαδο
400 γρ ρύζι για πιλάφι
200 γρ κάστανα βρασμένα
100 ml λευκό κρασί
Αλάτι – πιπέρι
50 γρ σταφίδες
1 λίτρο ζωμό ή νερό
Σπόρια από ρόδι
Μαϊντανό
Εκτέλεση
Αρχικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κατόπιν καβουρδίσουμε το κουκουνάρι.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για να καλυφθεί από το ελαιόλαδο, για 1 με 2 λεπτά.
Συνεχίζουμε βάζοντας τα κάστανα, τα οποία έχουμε προηγουμένως βράσει και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις σταφίδες και τον ζωμό.
Καλύπτουμε με καπάκι να σιγομαγειρευτεί το πιλάφι μας για περίπου 10-15 λεπτά.
Λίγο πριν απορροφήσει όλα τα υγρά το πιλάφι, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το φυλάμε καλυμμένο και ζεστό.
Κατόπιν, προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Τέλος, σερβίρουμε με ρόδια και μαϊντανό.
Έτοιμο και το πιλάφι μας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Δοκίμασε τη συνταγή και θα την κάνεις και δεύτερη φορά.
Αν θες να δεις τη συνταγή σε βίντεο πάτησε εδώ.
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!