Γλυκα
Γιορτινός και παραδοσιακός Μπακλαβάς με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Υλικά Για τη γέμιση 1 πακέτο φύλλα κρούστας 300 γρ καρύδια τριμμένα 250 ml ελαιόλαδο 5 γρ κανέλα, γαρύφαλλο Για το σιρόπι 300 γρ ζάχαρη 250 ml νερό 300 γρ ζάχαρη 2 κ.γλ. μέλι Μισό πορτοκάλι 1 ξυλάκι κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια με την κανέλα. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει αρχίζουμε τοποθετώντας […]
Υλικά
Για τη γέμιση
1 πακέτο φύλλα κρούστας
300 γρ καρύδια τριμμένα
250 ml ελαιόλαδο
5 γρ κανέλα,
γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
300 γρ ζάχαρη
250 ml νερό
300 γρ ζάχαρη
2 κ.γλ. μέλι
Μισό πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια με την κανέλα.
Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει αρχίζουμε τοποθετώντας τρεις στρώσεις από φύλλο κρούστας
Πασπαλίζουμε με το μείγμα καρύδια- κανέλα ώσπου δημιουργήσουμε μια λεπτή στρώση.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και μια στρώση καρύδια/κανέλλα.
Στην κορυφή τοποθετούμε τρεις στρώσεις από φύλλο κρούστας.
Χαράσσουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και τοποθετούμε ένα ξυλάκι γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το οποίο έχουμε ελαφρώς ζεστάνει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 80 λεπτά.
Τοποθετούμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση περιμένουμε 2 με 3 λεπτά και αποσύρουμε να κρυώσει.
Περιχύνουμε τον ζεστό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε τον μπακλαβά στο ταψί να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι για τουλάχιστον μια ώρα.
Περισσότερα στο : youvetsi