Γλυκα
Για όλες τις γιορτές που έρχονται, νόστιμη τούρτα αμυγδάλου
Υπέροχη τούρτα αμυγδάλου, καλύτερη κι από ζαχαροπλαστείου – Σε μια εκπληκτική δημιουργία..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL – Πάνος Παπαδάκης
Υλικά
1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρι
100 γρ. κορν φλάουρ
4 βανιλίνες
110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
100 γρ. γάλα
4 κρόκοι αυγών
30 γρ. ηλιέλαιο
4 ασπράδια αυγών
λίγο αλάτι
70 γρ. ζάχαρι
100 γρ. ζάχαρι
100 γρ. νερό βραστό
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
160 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
γλυκό κεράσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το γάλα, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το μίγμα να πήξει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε αυτό το μίγμα σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το τριμμένο αμύγδαλο, τις 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα 100 γρ. γάλα, τους 4 κρόκους, το ηλιέλαιο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε τα ασπράδια αυγών, λίγο αλάτι σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ. Σταδιακά προσθέτουμε τα 70 γρ. ζάχαρι.
Σιγά σιγά, βάζουμε με τη μαρίζ, ποσότητα από το μίγμα με τα ασπράδια, στο μπωλ με τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αδειάζουμε αυτό το μίγμα σε μία λαδωμένη φόρμα στρογγυλή 20 εκατοστών, την οποία πρώτα έχουμε καλύψει περιμετρικά με αλουμινόχαρτο και την έχουμε βάλει σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με ένα καλαμάκι.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν με το μαχαίρι, το κόβουμε σε 3 μεγάλα φύλλα.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ, τα 100 γρ. ζάχαρη και τα 100 γρ. βραστό νερό και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να σχηματιστούν κορυφές.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το πυρέξ, ανακατεύουμε με τη μαρίζ την κρέμα και την αδειάζουμε στο μπωλ με την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε για 1 λεπτό με το μίξερ.
Βάζουμε ένα τσέρκι σε μία βάση, τοποθετούμε τις δύο φέτες από το παντεσπάνι, και τα μουσκεύουμε με πινέλο και σιρόπι. Προσθέτουμε ποσότητα από την κρέμα, την στρώνουμε και από πάνω βάζουμε το τρίτο φύλλο παντεσπάνι, το οποίο βρέχουμε επίσης με το σιρόπι και το πινέλο. Συνεχίζουμε βάζοντας ποσότητα από την κρέμα την οποία στρώνουμε.
Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι και με το κορνέ στολίζουμε με σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και στολίζουμε με γλυκό κεράσι.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “τούρτα αμυγδάλου”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL