Συνταγές
Για να έχεις και εσύ το δικό σου πετιμέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Μετά τον τρύγο, ήρθε ο καιρός να φτιάξεις το δικό σου πετιμέζι. Γιατί είναι για το χειμώνα φάρμακο, μπορείς να φτιάξεις μουστοκούλουρα, πετιμεζόπιτα και να το βάλεις πάνω από τηγανητές!!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πώς καθαρίζουμε το μούστο..
Βάζουμε το μούστο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε χώμα ή στάχτη.
Ξαφρίζουμε όλο τον αφρό μέχρι να καθαρίσει.
Ρίχνουμε ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το σουρώνουμε σε άλλο σκεύος.
Το βάλουμε μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί το ξανασούρωνουμε σε άλλη κατσαρόλα και το άφηνουμε να βράζει μέχρι να μείνει το 1/3 της κατσαρόλας, μόλις δούμε να βγάζει φουσκάλες…
Έχει πλέον την υφή σιροπιού!
Αποστείρωνουμε τα βάζα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 20 λεπτά και τα γέμιζουμε, γύρνώντας τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν…
Τα φυλάσσουμε σε μέρος σκιερό και σκοτεινό..
Είναι όλο υγεία γεμάτο ιχνοστοιχεία και βιταμίνες!
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”