Connect with us

Συνταγές

Για μια γλυκιά ζωή.. Καρυδόπαστα και εκμέκ

Published

on

347248126 10232280756941781 1042892632680184522 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Tzela Antonopoulou
ΥΛΙΚΑ
7 αβγα χωρισμενα κροκους -ασπραδια
1 φλ. ζαχαρη
1 φλ. σιμιγδαλι ψιλο
3/4 φλ.αλευρι
1 κ.σ γεμάτη κακάο
1 φλ. καρυδια ψιλοκομμενα
1 κ.σ κοφτη μπεικιν παουντερ
1 κ.γ γεματο κανελα
1/4 κ.γ γαρυφαλλο
1/2 φλ κονιακ
ξυσμα απο ενα μικρό πορτοκαλι
μια καλή πρέζα αλατι

Για το σιρόπι
650γρ ζαχαρη
2 1/2 ποτηρια νερο
1 κ.σ χυμο λεμονιου

Για την κρέμα
6 φλ. γάλα
8 κ.σ ζάχαρη
5 κ.σ γεματούτσικες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
1 κ.γ μπεικιν
350 ml κρεμα γάλακτος σε σαντιγί

Για τη γκαναζ σοκολάτας
400γρ σοκολατα κουβερτουρα
300 γρ γάλα εβαπορέ
2 κ.σ μελι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινω με το σιροπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζω επίσης την κρέμα για να κρυώνει.

Βάζω σε μία κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν.
Κρατάω λίγο κρύο γάλα από το σύνολο της συνταγής , όπου θα διαλύσω το κορν φλαουρ μαζί με τα αβγά και τις βανίλιες ( τα ανακατεύω καλά όλα μαζί).

Αφού κάψει το γάλα γυρίζω το μίγμα με το κορν φλαουρ και τα αβγά στην κατσαρόλα και ανακατεύω μεχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.

Τέλος προσθέτω πασπαλιστα το μπέικιν και ανακατεύω αρχικά επιφανειακά μέχρι να διαλυθεί και να αφρίσει και έπειτα το ενσωματώνω μέσα στην κρέμα.
Σκεπάζω την κρέμα καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη …μόλις πέσει η θερμοκρασία της την βάζουμε στο ψυγείο.

Ωστόσο ξεκινάω να φτιάχνω την καρυδόπιτα.
Ανακατευω σε ενα μπωλ σιμιγδαλι ,αλευρι, κακάο , μπεικιν, ξύσμα πορτοκαλιου και κανελογαρυφαλλα μαζι.

Στον καδο του μιξερ χτυπω με μια πρεζα αλατι τα ασπραδια σε σφιχτή μαρεγκα.
Τα βαζω στην ακρη για αργοτερα σε ενα άλλο καθαρο μπωλ.

Στον ιδιο καδο που χτύπησα τα ασπράδια βαζω τους κροκους και τη ζαχαρη και χτυπω σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψουν και να γινουν σαν κρεμα!!
Χαμηλωνω ταχυτητα και προσθετω εναλλαξ σιμιγδαλι και κονιακ μεχρι να τελειωσουν τα υλικα!!!Ξεκινω με τα στερεά υλικά.

Διπλωνω απαλα τη μαρεγκα μου στο μειγμα των αβγων προσεχοντας να μην πεσει ο ογκος.
Τελος προσθετω και τα καρυδια.
Βουτυρωνω ενα ταψι 35 *40 και ριχνω την καρυδοπιτα μεσα .

Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 45 – 50 λεπτά περίπου.
Βγαζω και σιροπιαζω αμέσως με το κρυο σιροπι
Αφήνω στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει.

Αφού κρυώσει το γλυκό παίρνω την κρύα κρέμα , την αφρατευω με ένα σύρμα και χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
Ενσωματώνω απαλά απαλά με μια μαριζ τη σαντιγί μέσα στην κρέμα(προσέχω να μην χάσει τον όγκο της )

Απλωνω την κρέμα μου στην καρυδόπιτα.
Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2ωρες.

Ετοιμάζω τη γκαναζ
Βαζω σε δυνατη φωτια το γάλα να κάψει.

Τραβω απο τη φωτια και προσθετω την κουβερτουρα.
Ανακατευω μεχρι να ομογενοποιηθει καλα η σοκολατα και προσθετω το μελι.

Ανακατευω καλα και αφηνω να πεσει η θερμοκρασια της.
Απλώνω στην καρυδόπιτα.

Αν θελω στολιζω με ροζετες σαντυγης και καρύδια!

Η επιτυχία ειναι να μεινει το κανταιφι κριτσανιστό κι οχι να λασπώσει.Νομίζω το πέτυχα ..Το τέλειο γλυκό.

Εκμέκ κανταιφι

Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ

Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας

Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξενω καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζω το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνω στους 180 για 25 με 30 λεπτα.Ετοιμαζω το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζω κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.χτυπαω τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου.

το υπολοιπο γαλα το βαζω να ζεσταθει σε κατσαρολα .ριχνω μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευω συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα.

Περιχυνω στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνω να κρυωσει.Απο πανω χτυπαω κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζω .Απο πανω βαζω αμυγδαλακι φιλε

Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές3 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές5 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές19 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές21 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές23 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Exit mobile version