Συνταγές
Πολύ εύκολο, ελαφρύ και γρήγορο κατάλληλο για επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα – γιαουρτογλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Πέρη Κώτσια- Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”
Υλικά για ένα πυρέξ
2 συσκευασίες (4 φακελάκια) ζελέ της επιλογής μας, εγώ έβαλα λεμόνι
1κιλο στραγγιστό γιαούρτι
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα digestive
150 γρ. μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε στο πυρέξ, πατώντας να γίνει η βάση.
Ετοιμάζουμε τα δύο φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά αφαιρούμε 100ml από το νερό. Μόλις κρυώσει (χωρίς να σταθεροποιηθεί), το προσθέτουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε πάνω από το μπισκότο, βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί.
Φτιάχνουμε τα άλλα δύο φακελάκια ζελέ κανονικά, περιμένουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε πάνω από την κρέμα με προσοχή. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια φρούτου μέσα στο ζελέ.
Γίνεται πολύ ελαφρύ και νόστιμο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Πέρη Κώτσια- Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πολύ ωραίο και δροσιστικό γιαουρτογλυκό με ροδάκινα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1συσκ.σαβαγιαρ
1 κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα
1 φακελάκι.κρυσταλική ζελατίνη
600 γρ γιαούρτι
1/2 φλ μαρμελάδα ροδάκινο + λίγη ακόμα για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε πρώτα από την κρέμα για να παγώνει.
Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι από το σιρόπι της κομπόστας και Ρίχνουμε την κρυσταλλική ζελατίνη ανακατέυωντας να διαλυθεί καλά.
Αφηνουμε να κρυώσει λίγο.Μετα χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι με την μαρμελάδα και προσθέτουμε την κρύα ζελατίνη και ανακατέυουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε 2 ψιλοκομμένα ροδάκινα από την κομπόστα! Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Σε μια φόρμα με τσέρκι στρώνουμε κάτω τα σαβαγιάρ που τα έχουμε βρέξει ελαφρά με το σιρόπι από την κομπόστα.Απο επάνω στρώνουμε φετούλες από την κομπόστα και από επάνω την κρέμα.Βαζουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά. Στόλιζουμε με μαρμελάδα Ροδάκινο και φετούλες από την κομπόστα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.