Συνταγές
Γεμιστό Ρολό κιμά με πατάτες και λαχταριστή μαρινάδα
Σήμερα φτιάχνουμε ένα κλασσικό πιάτο με γεμιστό ρολό κιμά που αρέσει σε όλους τους Έλληνες. Πρόκειται για συνταγή εγγύηση με 100% ποσοστό επιτυχίας για το τραπέζι σας. Αν δεν το έχετε ήδη φτιάξει, κάντε το !
Υλικά
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
Γάλα
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 ντομάτα
1 αυγό
Αλάτι
Δυόσμο
Πάπρικα
Ρίγανη
Πιπέρι
Για τη Γέμιση
Κίτρινο τυρί σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
Φέτα
1 κιλό πατάτες baby
Για τη Μαρινάδα
600 ml ζωμό βαδινό
2 κουταλιές μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο γάλα.
Στο μούλτι πολτοποιούμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και την ντομάτα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κιμά και δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι αυτός να αφρατέψει.
Όταν είναι έτοιμος το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Κατόπιν, ανοίγουμε τον κιμά σε φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Απλώνουμε το κίτρινο τυρί, τα κυβάκια από τις πιπεριές και την σπασμένη φέτα.
Εν συνεχεία, τυλίγουμε με προσοχή να γίνουν ρολό.
Το τοποθετούμε σε βαθύ ταψί και βάζουμε τις καθαρές πατάτες.
Συνεχίζουμε με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και μετά περιχύνουμε τις πατάτες και το ρολό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για μιάμιση με 2 ώρες (ανάλογα με το πάχος του ρολού που έχουμε κάνει).
Ανεβάζουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Έτοιμο το ρολό κιμά! Από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων!
Δες τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!