Συνταγές
Γεμιστά φούρνου με μυρωδάτα αγνά υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
1 κιλό κιμάς βόϊος
30 γρμ πελτες ντοματας
250 γρμ ρύζι καρολίνα
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το μαϊντανό
Βάζουμε το λαδι στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθει καλά ρίχνουμε μεσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωταρουμε ίσα που να καραμελωσουν
Προσθετουμε τον κιμά το αλατι και το πιπέρι κα ανακατεύουμε καλά μεχρι να διαλυθεί ο κιμάς και να πανε τα υλικά παντού.
Το αφήνουμε για πέντε λεπτά μεχρι να ψηθει ο κιμας καλά και προσθέτουμε τον πελτέ,το λεριεχόμενο απο τις ντοματες και τα κολοκυθακια ανακατευουμε και αφήνουμε για πέντε λεπτά σε μετρια φωτιά.Πρίν σβήσουμε το ματι,προσθετουμε το ρύζι και το μαϊντανό ,ανακατεύουμε καλα να παει παντου και το αφηνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τις πιπεριες τις πλενουμε και τις καθαρίζουμε απο τα σπόρια.
Γεμισουμε μια μια με το κιμα και τις τοποθετουμε στο ταψί.
Ομοίως τις ντοματες και τα κολοκυθάκια.
Ότι εχει περισσέψει απο τη γέμιση το βαζουμε στο ταψι,προσθετουμε ελαιόλαδο και ένα ποτηρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους πάνω κατω με αέρα για 45 λεπτα περίπου,προσεχοντας μη πιεί το νερό και αν χρειαστεί προσθετουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “Χρυσές Συνταγές”.