Συνταγές
Συνταγή για αφράτα γεμιστά τσουρεκάκια και ένα κέικ αλμυρό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τα γεμιστά τσουρεκάκια.
1κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά.
1 κούπα σπορέλαιο
Λίγο μαχλέπι,λίγο κακουλέ,λίγο μαστίχα και 2 βανίλιες.
2 αυγά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια ίσως να χρειαστεί και λίγο παραπάνω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά και την ζάχαρη στο νερό και το γάλα προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει χυλός και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι τα αρωματικά και τα αυγά ανακατεύουμε να σπάσουν τα αυγά και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω αλεύρι βλέποντας το οσο το ζυμώνουμε ώστε να είναι μία μαλακια ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να φουσκώσει τουλάχιστον για μία ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπάτ στρογγυλό, κάθε δίσκο το γεμίζουμε με μισή κουταλιά τι σούπες μερέντα και το κλείνουμε κάνοντας ένα μπαλάκι, αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για κάνα εικοσάλεπτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πριν φουρνίζουμε αλείφουμε με γάλα κι αν θέλουμε όπως τα έκανα εγώ πασπαλίζουμε με τρούφα. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Υλικά για το αλμυρό κέικ.
200 γραμμάρια φαρίνα
3 αυγά
125 ml σπορέλαιο
125 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
4-5 φέτες παριζάκι ψιλοκομμένο
100gr mix τυριών που λιώνουν
Λίγο ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι το γάλα και την πάπρικα προσθέτουμε και το αλεύρι το ανακατεύουμε για να γίνει ένας ωραίος χυλός χωρίς να έχει σβόλους από το αλεύρι
προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα βάζουμε σε φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΚΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.