Ορεκτικα
Για όσους έχουν αδυναμία στις ζύμες – τραγανές και αφράτες μαζί, γαλλικές μπαγκέτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
700 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ.γλ. Αλάτι
1 κουτ.γλ. Ζάχαρη
400 γρ. Χλιαρό νερό, όχι καυτό
Και λίγο λάδι στα χέρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα βάζουμε σε μία λεκάνη, λίγο από το χλιαρό νεράκι, περίπου 100γρ. με τη μαγιά και τη ζάχαρη και 100γρ. από το αλεύρι μας!! Και αυτό μέχρι να αρχίσει να ενεργοποιείται η μαγιά, περίπου μισή ώρα
Κατόπιν ρίχνουμε και ζυμώνουμε με πολύ απαλές κινήσεις και τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με την ενεργοποιημένη μαγιά μας και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας, για κανένα δίωρο!! Ή ακόμα καλύτερα το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα 12ωρο
Εγώ τα ζύμωσα εχθές το βράδυ και τα έφτιαξα μετά από ένα 12ωρο!! Όσο πιο πολύ κάθεται το ζυμαράκι μας και ξεκουράζεται, τόσο το καλύτερο
Αφού ετοιμαστεί η ζύμη μας, κάνουμε με απαλές κινήσεις και άλλα διπλώματα!! Και δίνουμε το σχήμα της Γαλλικής Μπαγκέτας!! Χωρίζουμε το ζυμαράκι μας σε τρία μέρη
ΒΓΑΊΝΟΥΝ 3 ΜΕΓΆΛΕΣ ΓΑΛΛΙΚΈΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ
Ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε στο κάτω μέρος του φούρνου ένα ταψάκι με μπόλικο νερό, για να έχει υγρασία ο φούρνος μας
Μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος, αφήνουμε τις Μπαγκέτες να ξεκουραστούν, άλλη μισή ώρα
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
Μετά βγάζουμε το ταψάκι με το νερό και βάζουμε τις μπαγκέτες στο κάτω μέρος του φούρνου για 5 λεπτά, για να πάρει χρώμα και από κάτω λίγο
Η Συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.