Γλυκα
Γαλατόπιτα με γέμιση μπακλαβά που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι υπέροχο γλυκό είναι αυτό; Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο συνδυασμό. Θα το τιμήσουμε δεόντως. Ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα από τον συνδυασμό γαλατόπιτα με μπακλαβά. Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι τόσο απλά που όλοι μπορούν να τη φτιάξουν στο σπίτι.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
για την γαλατόπιτα
-1200 γρ. γάλα πλήρες 3,5 %
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-4 βανίλιες
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-70 γρ. βούτυρο αγελάδος
-140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-4 αυγά μεσαία
για την γαλατόπιτα μπακλαβά
-7 φύλλα κρούστας
-150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
-50 γρ. καρύδια τριμμένα
-50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
-20 γρ. σουσάμι
-2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
-1/2 κουτ. γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
-50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική(+λίγη ακόμη για την επιφάνεια)
για το πασπάλισμα
-ζάχαρη άχνη και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε παρασκευάζοντας την γαλατόπιτα. Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το γάλα, τη ζάχαρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Με το σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρι και οι βανίλιες.
Οταν ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
Συνεχίζουμε με το σιμιγδάλι έως ότου το μίγμα να πήξει, οπότε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
Χτυπάμε καλά τα αυγά, τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γαλατόπιτας μπακλαβά. Στο multi χτυπάμε καλά τα φυστίκια Αιγίνης με τα καρύδια και τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε την ζάχαρι, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Αφού βουτυρώσουμε ένα στρογγυλό ταψί 27 εκατοστών, στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας με τις άκρες να προεξέχουν. Βουτυρώνουμε το φύλλο. Στρώνουμε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία ένα ακόμα φύλλο.
Πασπαλίζουμε με 2 έως 3 κτσ. μίγμα από τους ξηρούς καρπούς και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το μίγμα των ξηρών καρπών.
Αδειάζουμε το μίγμα της γαλατόπιτας και το στρώνουμε.
Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς το εσωτερικό του ταψιού.
Βουτυρώνουμε τα φύλλα στην άκρη του ταψιού και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγη κρυσταλλική ζάχαρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσει καλά, τοποθετούμε την πίτα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και κανέλα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γαλατόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT