Συνταγές
Εύκολη και πολύ αγαπημένη γαλατόπιτα – δε λείπει από το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα γάλα (εγώ έβαλα ένα λίτρο κατσικίσιο και ένα λίτρο αγελαδινό)
260γρ σιμιγδάλι ψιλό
400γρ ζάχαρη
5 αυγά
2 καψουλάκια βανίλια
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο γάλακτος
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλούδες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις φλούδες του λεμονιού σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί ανακατεύοντας να λιώσει και η ζάχαρη.
Αφού ζεσταθεί καλά το γάλα αφαιρούμε τις φλούδες του λεμονιού… ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ρίξει μέσα τις βανίλιες και την κανέλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τις δύο κουταλιές βούτυρο και αφού ενσωματωθεί κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να αποφύγουμε να βράσει το αυγό.
Αφού ενσωματώσουμε και το αυγό βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 40 για να μη μας βγει χοντρή πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και αδειάζουμε την κρέμα μας στρώνοντας την ομοιόμορφα να πάει παντού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Περίπου 1½ ώρα ανάλογα το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να την κόψουμε
Η Συνταγή είναι από Roubina Konst – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.