Συνταγές
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για γαλατόπιτα αλμυρή – Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 ½ φλυτζάνι γάλα
½ φλυτζάνι αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
5 αυγά
½ πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη μικρή φλωρίνης ψητή η ωμή
1 κρεμμύδι ξερό
150 γρ. φέτα
½ φλυτζάνι κίτρινο τυρί – ότι έχουμε –
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
½ κουτ. γλ. μπείκιν πάουντερ
Ανθό αλατιού – πιπέρι
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο+ για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Κόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι καρέ. Μετρώ το γάλα και το αλεύρι.
Σε μπολ ρίχνω τα αυγά, από άλλο σκεύος ένα, ένα, τα αλατίζω, προσθέτω το γάλα, αναδεύω να ενωθούν, τρίβω πιπέρι, και τα αφήνω σε αναμονή.
Σε καθαρό μπολ, λιώνω με πιρούνι την φέτα, προσθέτω τις πιπεριές το κρεμμύδι, και το κίτρινο τυρί.
Ρίχνω το μισό γάλα στην γέμιση, στο υπόλοιπο μισό, λιώνω το αλεύρι κοσκινισμένο, με το μπείκιν πάουντερ μέσα, το προσθέτω στο αρχικό μείγμα.
Τελειώνω με το ζαμπόν γαλοπούλας, το ελαιόλαδο, ανακατεύω, μεταφέρω σε λαδωμένο ταψί, και ψήνω για 40 λεπτά.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Για άλλη μια φορά ταξίδεψαμε στον μοναδικό κόσμο της γεύσης και της απόλαυσης μέσα από τις πάντα πετυχημένες συνταγές !
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!