Γλυκα
Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν ξέρουμε τι να πρωτοφτιαξουμε φέτος!!!! Τόσο υπέροχα όλα, αλλά σαν το γαλακτομπούρεκο δεν υπάρχει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
για την κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
50 γρ. βούτυρο
2 βανιλίνες
για το σιρόπι
500 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι και το λεμόνι κομμένο στη μέση
2 στικ κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι, και ανακατεύουμε. Οταν πάρει βράση, το αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα, το γάλα, τη ζάχαρι και το σιμιγδάλι, βράζουμε ανακατεύοντας έως ότου να πήξει το μίγμα. Τότε βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει, προσθέτουμε τις βανιλίνες, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και καλύπτουμε καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα ταψί 25Χ35 εκατοστά, το οποίο λαδώνουμε με ένα πινέλο και το λιωμένο βούτυρο, βάζουμε 6 φύλλα κρούστας.
Ανακατεύουμε την κρέμα σε ένα μπωλ και την αδειάζουμε στο ταψί και διπλωνουμε τα φύλλα προς τα μέσα.
Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, πασπαλίζοντας με το λιωμένο βούτυρο.
Με το μαχαίρι, κόβουμε τα κομμάτια των φύλλων που εξέχουν από το ταψί, βουτυρώνουμε καλά και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “Γαλακτομπούρεκο ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL