Συνταγές
Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά! Πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο, τύφλα να έχει το αγοραστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Χρύσα Ψωμιάδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το σιρόπι
σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 μισή κούπες ζάχαρη, 500 ml νερό και 3-4 φλούδες από λεμόνι. Μολις αρχίζει να βράζει αποσύρουμε μετά από 5 λεπτά από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
για την κρέπα
σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό, 1 μισή κούπα ζάχαρη, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε .
Όσο αρχίζει να δένει ρίχνουμε 50 gr βούτυρο και 4 αυγά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
λιώνουμε βούτυρο αγελαδινό και αλείφουμε καλά το ταψί και απλώνουμε έτοιμα φύλλα κρούστας.
Στρώνουμε 5-6 φύλλα στην βάση και εναλλάξ ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα που έχει κρυώσει. Κλείνουμε τις άκρες, τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα 5-6 φύλλα κρούστας και βουτυρώνουμε καλά. Κλείνουμε καλά τα πλάγια και χαράσουμε τα κομμάτια.
προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού βγει και είναι ζεστό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Κόβουμε αφού κρυώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Χρύσα Ψωμιάδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.