Συνταγές
Γίνεται εύκολα και τρώγεται ευχάριστα – τούρτα γεμιστών από λαχανικά, ρύζι και πλιγούρι – Πάμε να δούμε συνταγούλα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά έχουμε σπίτι μας. Είτε μελιτζάνες, πιπεριές κλπ. Εγώ έβαλα σήμερα τα εξής….2 ντομάτες φρέσκες, 2 πιπεριές Φλωρίνης, 10 ντοματινακια κουτσικα , 1 κολοκύθι πράσινο, ένα μεσαίο, 2 ξερά κρεμμύδια τό ένα σέ φέτες και τό άλλο ψιλοκομμένο.
1 τέταρτο λάχανο κομμένο σε φέτες για τά πλαϊνά , 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό, μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο, μισό κλαράκι σελερυ, 1 καροτακι τριμμένο στο μουλτι, 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας , μισό κουταλάκι και κοφτό μαραθοσποτο, εφόσων δεν βρήκα μάραθο, λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου από την γλάστρα μου
1 κύβο λαχανόσουπα, αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη κουρκουμά μοσχοκάρυδο όλα από λίγο… Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο. Μισό πράσο σέ φέτες. 1 φλυτζάνι του τσαγιού μπληγουρι και ρύζι μπασμάτι σέ αυτή την αναλογία ίσως και λίγο ακόμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σέ ένα ταψακι 30 αρι, βρέχουμε αντικολλητικό χαρτί και το στρώνουμε . Από πάνω βάζουμε σέ φέτες το 1 κρεμμύδι, ύστερα την ντομάτα και τά ντοματινακια τά κουτσικα.
Καθώς και το πράσο. Ρίχνουμε αλατοπιπερο. Ύστερα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κολοκύθι, το καρότο , τό ρύζομπληγουρι, στα πλαϊνά βάζουμε το λάχανο και συμπληρώνουμε ότι άλλο είναι στα υλικά.
Τώρα βράζουμε 1 κούπα νερό και ανακατεύουμε μέσα την λαχανόσουπα και το πελτέ. Τό ρίχνουμε από πάνω. Τελειώνουμε με στρώσεις σέ φετουλες με την δεύτερη ντομάτα και την δεύτερη πιπεριά Φλωρίνης. Βάζουμε σέ προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις
Ψήνουμε για 1 μισυ ώρα με το δικό μου φούρνο στους 200 στην προτελευταία σκάλα του φούρνου.
Στο τελευταίο μισάωρο βάζουμε το ταψί χάμω αλλά και πάνω στην σκαρα, όπου σέ περίπτωση υγρών να ψηθεί καλύτερα.
Όταν κρυώσει τότε γυρίζουμε σέ πιατέλα, αφαιρουμε το χαρτί και κόβουμε σέ κομμάτια για τίς μερίδες..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.