Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγάκι πεντανόστιμοι γίγαντες στη γάστα ….λουκούμι εγιναν !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γίγαντες, λίγα ψιλικά συν ένα κρεμύδι, 4 κρεμυδάκια φρέσκα, 1 πράσο άνιθο, μαιντανό, και το μυστικό της νοστιμιάς, μάραθο, 3 σκ. σκόρδο, 1 ποτήρι νερού ντομάτα, 1 κτσ. κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά ,ελαιόλαδο.
*(Ψιλικά εδώ στην Πάτρα λέμε τα χόρτα που κάνουμε την χορτόπιτα όχι την σπανακόπιτα και είναι σπανάκι, σέσκουλα, λαπάτα, παπαρούνα κλπ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τους γίγαντες και με αρκετό νερό τους βράζω στη χύτρα 25 λεπτά. Δεν την ανοίγω, την αφήνω κλειστή 2 ώρες. Σουρώνω τους γίγαντες είναι σχεδόν έτοιμοι, βάζω σε κατσαρόλα ελαιόλαδο και ρίχνω το ξερό κρεμύδι κομματάκια, τα σκόρδα κομματάκια, τα κρεμυδάκια και το πράσο κι αυτά κομμένα και σωτάρω μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνω κομμένο το σπανάκι και τα σέσκουλα, και τα υπόλοιπα χόρτα τα σωτάρω 3 λεπτά, ρίχνω άνιθο, μαιντανό και τον μάραθο και 1/2 φλυτζανάκι του καφέ, νερά και τα βράζω λίγο. Βάζω στη χύτρα την ντομάτα, κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, λίγη ζαχαρίτσα και ελαιόλαδο την κλείνω 10 λεπτά .
Βάζω στη γάστρα τους γίγαντες τα ψιλικά και την σάλτσα, τους ψήνω με αέρα στους 220 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά να καραμελώσει η σάλτσα, η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται!
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.