Συνταγές
Εύχομαστε το νέο έτος να φέρει στη ζωή μας ελπίδα και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες – Βασιλόπιτες θα βρείτε εδώ!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
250γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
150 γρ γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλ μαχλέπι
1/2 κουταλάκι κακουλέ
1 κουταλιά σούπας μπέικιν παουντερ
650 γρ αλεύρι για τσουρέκια
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγιά και το μπέικιν παουντερ.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, το γιαούρτι και όλα μας τα υλικά, στο τέλος το αλεύρι με την μαγιά και το μπέικιν.
Ζυμώνουμε για 3 με 4 λεπτά.
Έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος σε αποσπώμενη φόρμα ή στο ταψάκι μας, ρίχνουμε την ζύμη βάζουμε ένα κέρμα που το έχουμε πλύνει και διπλωσει μέσα σε χαρτί ψησίματος, την πατάμε να ισιώσει στην επιφάνεια της και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Εγώ άναψα το φούρνο στους 30 με 35 βαθμούς Κελσίου και την έβαλα να διπλασιαστεί. Κατόπιν την έβγαλα και έβαλα την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.
Την αλειψα με αυγό και γύρω γύρω έβαλα αμύγδαλο φιλέ.
Όταν έπιασε ο φούρνος θερμοκρασία την έψησα περίπου μια ώρα.
Η δεύτερη βασιλόπιτα είναι κέικ, συνταγή της κόκκινης φαρινα.
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Άλλη μια συνταγή για να δοκιμάσεις την πιο συναρπαστική βασιλόπιτα!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Κατερίνα Παπαδοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5 Αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
250 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού γάλα
2 κουτ σούπας κονιάκ
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κουτ του γλυκού λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα φουντουκιά
1 κουταλάκι γλ κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
3/4 του φλιτζανιού σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 φακ μπεικιν
500 γρ αλεύρι κοσκινισμένο. – μαλακό
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη μίση ζάχαρη δηλ την μια κούπα ρίχνοντας την σταδιακά και το λεμόνι….Σε άλλο μπολ χτυπάμε κρόκους ,ζάχαρη,βούτυρο….. Χτυπάμε καλά με το μίξερ….
Κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τη μαρέγκα με το αλεύρι διαδοχικά .βουτυρώστε το ταψάκι σας και ρίξτε το μείγμα.
Έχουμε ζεστό το φούρνο στους 180 και ψήνουμε περίπου για μια ώρα μου πήρε έμενα εσείς προσαρμόστε τον φούρνο σας ανάλογα γιατί είπαμε κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά
28χ28 τσερκι και αντιστάσεις!! Ο Στολισμός δικός σας..
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Κατερίνα Παπαδοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”