Συνταγές
Βαρένικι – είναι ουκρανικής καταγωγής… αγαπημένο των Ρώσων.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα βαρένικι ταξίδεψαν στην Ελλάδα με τους πρώτους Πόντιους που ήρθαν από τον Καύκασο. ρωσικά ραβιόλια με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
125 γρ.γάλα
125 γρ.νερό
500 γρ.αλεύρι
1 αυγό
1 κ.γ.αλάτι
3 κ.σ.σπορέλαιο
Γέμιση
500 γρ.τυριά (φέτα, κατσικίσιο, λευκό)
1 αυγό
Βούτυρο για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο)
Ανοίγουμε μία λακούβα και ρίχνουμε μέσα το αλάτι,το αυγό (ελαφρός χτυπημένο) και το σπορέλαιο.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30′(στο ψυγείο)
Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε πάχος 2 χιλιοστά.
Κόβουμε την ζύμη σε δίσκους.(με κουπάτ η ποτήρι)
Βάζουμε σε κάθε δίσκο 1 κ.γ.γέμιση.
Κλείνουμε τους δίσκους σε μισοφέγγαρο.
Πατάμε με το κουταλάκι η πιρούνι να κάνουμε το σχέδιο.
Βράζουμε το νερό και το αλατίζουμε.
Ρίχνουμε μέσα τα βαρένικι.
Μόλις ανέβουν πάνω στην επιφάνεια,τα βράζουμε για 10′ περίπου.
Τα στραγγίζουμε και τα περιχίνουμε με καμμένο βούτυρο.
* Την ζύμη μπορούμε να την συντηρήσουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
* Τα βαρένικι μπορούμε να τα συντηρήσουμε στην κατάψυξη.
* Σήμερα τα έβαλα στην κατάψυξη (για ώρα ανάγκης)
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.