Συνταγές
Τέλειο γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο με υπέροχο χρώμα και δέσιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 2 κιλά δαμάσκηνα με βγαλμένο κουκούτσι, έβαλα 2 κιλά ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 1 φύλλο αλμπαρόριζα για άρωμα, 1 ποτήρι νερό, και το χυμό από 1 λεμόνι.
Στρώνουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη ανά στρώσεις. Αφήνουμε για 6 ώρες. Ύστερα ρίχνουμε το νερό και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Βράζουμε για 5′. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε εκεί για 5 ώρες. Ύστερα ξανάβραζουμε για 13′, ρίχνουμε μέσα την αλμπαρόριζα το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και την κανέλα, σβήνουμε την φωτιά και όπως είναι καυτό.
Βάζουμε σέ 3 αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε με τα καπάκια και τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Χρώμα κεχριμπάρι και πολύ εύγευστο γλυκό του κουταλιού το δαμάσκηνο τελικά.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αχλαδάκι γλυκό του κουταλιού – εύκολο και πεντανόστιμο
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-20 φρούτα γινωμένα αλλά σφιχτά
-1 κιλό ζάχαρη
-2 βανίλιες
-2 κτσ. χυμό λεμόνι
-1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, (προαιρετικά αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αχλαδάκια κόβοντας λίγο από κάτω το σκληρό μέρος και τα βάζουμε σε λίγο νερό με λεμόνι 30 λεπτά.
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη τη βανίλια και 2,5 ποτήρια νερό να βράσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ξαναβράζουμε με τη βανίλια το λεμόνι και το χρώμα -αν βάλουμε -μέχρι να δέσει.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.