Συνταγές
Αφράτο τυρόψωμο νόστιμο και με ίνες όπως το τσουρέκι
Το προτείνω για το Σάββατοκυριακο να το κάνετε όλοι!!!
Η Συνταγή είναι από Haroula Stelios Nod – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικα
300 ml γαλα
150 ml ηλιελαιο
1και μισό κουτάλι σούπας ζαχαρη
Μισό κουτάλι σούπας αλατι
1 φρέσκια μαγια ή 1 φακελάκι ξηρή μαγια
1 αυγο… Μόνο το ασπράδι στην ζυμη θα βάλουμε… Τον κρόκο θα τον βάλουμε στο τέλος στο τυροψωμο
550 γρ αλευρι( ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμη)
300 γρ φέτα τυρι
100 γρ Μοτσαρελα
Ελάχιστο άσπρο πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα έχουμε μια ζυμη αφρατη που δεν θα κολλάει στα χερια
Βάζουμε όλα τα υλικά και αρχίζουμε το ζυμωμα
Πολύ καλό ζύμωμα για να έχουμε μια ζυμη λεία και μαλακια
Την σκεπαζουμε και την αφήνουμε 1 ωρα να φουσκώσει
Χωριζουμε 4 κομμάτια την ζυμη μας
Ανοιγουμε την ζυμη με τον πλαστη
Και στην άκρη βάζουμε τα τυριά μας
Στην απέναντι άκρη χαράζουμε γραμμές σε όλη την ζυμη με μαχαίρι ή με το εργαλείο για την πίτσα
Τυλιγουμε σε ρολο
Τοποθετούμε στο σκεύος μας αφού το έχουμε περάσει με βουτυρο
Το σκεύος μου είναι 20 cm η διάσταση του
Για να μπορέσει θα δώσει στο τυροψωμο μας ύψος
Τελειώνουμε με όλα τα ζυμαρια το ιδιο
Τα κάνουμε σε σχήμα σαλιγκάρι μέσα στο σκεύος
Αφηνουμε να ξαναφουσκωσει άλλη μισή ωρα
Αλείφουμε με τον κρόκο αυγου
Ριχνουμε Σουσαμι επάνω αν θελουμε
Ψήνουμε στους 180 βαθμους περίπου μια ωρα
Να πάρει χρώμα το ψωμακι μας
Η Συνταγή είναι από Haroula Stelios Nod – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.