Γλυκα
Αφράτο Κέικ καρότου! Η κρέμα γάλακτος κάνει την διαφορά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Βάλε στο πρόγραμμα να φτιάξεις αυτό το καταπληκτικό κέικ καρότου με κρέμα γάλακτος και θα το τιμήσουν όλοι στο σπίτι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το παντεσπάνι
350 γρ. καρότα
100 γρ. καρύδια αλεσμένα
4 αυγά
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. λευκή ζάχαρη
275 ml. λάδι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. σταφίδες
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
για την καραμέλα
200 γρ. ζάχαρη
60 ml. νερό
120 ml. κρέμα γάλακτος
30 γρ. βούτυρο
3 βανίλιες
Λίγο αλάτι
για την κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για το κέικ καρότου είναι να καθαρίσουμε και να τρίψουμε τα καρότα με τον τρίφτη.
Έπειτα, σε ένα μπολ σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά, την καστανή και λευκή ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν.
Καθώς χτυπάμε τα υλικά αυτά με το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέηκιν και ανακατεύουμε με το μίξερ έως ότου να γίνουν ζύμη τα υλικά.
Στη συνέχεια, αρωματίζουμε τη ζύμη με κανέλα και γαρύφαλλο ενώ στην πορεία ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα αλεσμένα καρύδια, τις σταφίδες, τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μία φόρμα και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε την ζύμη που φτιάξαμε και την απλώνουμε.
Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου η ζύμη να αποκτήσει σκούρο χρώμα, οπότε το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα , την παρασκευή της καραμέλας. Για να γίνει αυτό βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε έως ότου να καραμελώσει.
Όταν καραμελώσει η ζάχαρη, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Ενσωματώνουμε κατόπιν το βούτυρο, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε να λιώσουν καλά όλα τα υλικά.
Επόμενο βήμα, είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνουν σαντιγί.
Συνεχίζουμε, συμπληρώνοντας το τυρί κρέμα και 100 γραμμάρια από την καραμέλα που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα. Χτυπάμε με το μίξερ ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε τώρα το μπολ με την κρέμα επάνω από το γλυκό και αφού την στρώσουμε καλά, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μετά από αυτές τις 2 ώρες στο ψυγείο, αφαιρούμε τη φόρμα, και το αντικολλητικό χαρτί από τα πλάγια του γλυκού.
Το κέικ καρότου είναι έτοιμο! Κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε αφού το στολίσουμε με κρέμα βουτύρου με το κορνέ. Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics