Συνταγές
Αφράτο Κέικ για όλες τις ώρες και για κολατσιό στο σχολείο.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπαμε 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν καλά, προσθέτουμε 200 ml καλαμποκέλαιο
χτυπαμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε 200 γραμμάρια γιαούρτι, 400 γραμμάρια φαρινα, 2 βανιλιες, και τέλος μια μικρή πρεζα αλατι, 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος τα οποία τα περνάω με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν στον πάτο της φόρμας, και ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 για περίπου 40 λεπτά
*Δεν είχα σταγόνες σοκολατας έβαλα τρούφα και το έψησα σε κανονικό ταψί
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο λαχταριστό κέικ σοκολάτας! Πολύ αφράτο και πεντανόστιμο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
350 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια λάδι,4 αυγά, ξύσμα από ένα πορτοκάλι,1,5 φλιτζάνι γάλα
Μια φαρίνα πορτοκαλιού (είναι της Γιώτης)
Δυο κουταλιές κονιάκ 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ, δύο κουταλιές κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο, ζάχαρη να λιώσει καλά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά το ξύσμα το κονιάκ και το γάλα εναλλάξ με την φαρίνα που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
Όταν είναι έτοιμο το μισό από το μείγμα το βάζουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, στο υπόλοιπο μείγμα βάζουμε το κακάο και χτυπάμε λίγο να ανακατευτεί και βάζουμε και αυτό πάνω από το πρώτο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς, όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φόρμα και έχουμε λιώσει κουβερτούρα και με το πινέλο απλώνουμε και βάζουμε τρούφα πολύχρωμη για διακόσμηση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”