Συνταγές
Αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα για το καφεδάκι – με πλούσιο άρωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ουρανία Καρδάμη – Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”
ΥΛΙΚΆ
300 γραμμ αραβοσιτελαιο
2οο γραμμ ζάχαρη
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
200 γραμμ χυμό πορτοκάλι
300 γραμμ γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από δύο πορτοκαλια
2 βανίλιες
500 γραμμ φύλλο κρούστας.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Απλώνουμε τα φύλλα ένα ένα στο τραπέζι και τα αφήνουμε για μία ώρα περίπου να ξεραθουν.
Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε το αραβοσιτελαιο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν λίγο, προσθέτουμε τα αυγα ένα ένα το πορτοκαλί το μπεικιν τη βανίλια και τέλος τη γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Τώρα περνούμε ένα ένα τα φύλλα και τα σπάμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 30-32 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στην αρχή στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 15 λεπτά και κατόπιν στούς 180 για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο… Κάνουμε δοκιμή με το μαχαίρι.
ΣΙΡΌΠΙ
500 Γραμμ ζάχαρη
500 γραμμ νερό
Χυμό από δύο πορτοκαλια
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
Ένα μικρό ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει, πριν σιροπαρουμε το γλυκό μας αφεθούμε τις φλούδες πορτοκαλιού.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά να το απορρόφησει όλο.
Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο και σερβίρουμε σκέτο η με παγωτό και κομμάτια γλυκό πορτοκάλι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ουρανία Καρδάμη – Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”