Συνταγές
Αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι – Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
25 γρ μαγιά νωπή η 2 φακελάκια ξερή, 100 ML νερό χλιαρό ,3 αυγά, 300 γρ ζάχαρη, 240 γρ γάλα χλιαρό, 100 ML χυμό πορτοκαλιού ,150 ML σπορέλαιο, 1 βανίλια, ξύσμα 2 πορτοκαλιών, 1 κ.γ. Μαχλέπι, 1 κ.γ.κακουλε,1 κ γ. μαστίχα σκόνη, 1 κιλό αλεύρι + λίγο για το ζύμωμα στον πάγκο, μια πεζά αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το γάλα -μαγιά και το νερό τα ανακατεύουμε με σύρμα και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Βάζουμε στην λεκάνη την ζάχαρη -αυγά και τα ανακατεύουμε με σύρμα
Ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και μια πεζά αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε ρίχνουμε το λαδί και 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε. Αλευρώνουμε τον πάγκο βάζουμε την ζύμη πάνω και την ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ την σταυρώνουμε και την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε ταψί (30ν)βάζουμε το φλουρί σε εάν σημείο την πατάμε και την σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Τέλος την αλείφουμε με κροκό αυγού αραιωμένο νερό και την ψήνουμε στους 180 β προθερμασμένο μεσαία αντιστάσεις μέχρι να κοκκινήσει καλά . Εμένα στον φούρνο μου μου πηρέ 45 λεπτά. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε 2 σοκολάτες των 125 γρ η καθεμιά (λευκές) σε ταψάκι χωρίς να τις σπάσουμε. Όπως είναι ζεστός ο φούρνος τις βάζουμε μέσα και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να τις ανακατεύουμε. Τις βγάζουμε τις ανακατεύουμε να γίνουν λείες και ρίχνουμε το γλάσσο πάνω στην βασιλόπιτα. Διακόσμηση ότι θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”