Συνταγές
Αφράτα και φουσκωτά, σούπερ μαλακά ψωμάκια μαργαρίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ χλιαρό νερό
60 γρ βουτηρο
50 γρ ζάχαρη
1 βανιλια
1φακ, ξηρή η 30 γρ νωπή μαγιά
2 αυγα
1 κουτ γλυκού αλάτι
500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
Για το αλλειμα μετα τον φουρνο 1 κουτ βούτηρο
Εκτέλεση
νερό , ζάχαρη , μαγιά στον κάδο του μίξερ να βγάλει φυσαλίδες για 15 περίπου λεπτά ..Προσθέτουμε αυγα βουτηρο βανιλια με αλάτι και αλεύρι ,, Ζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα ..και 3 λεπτα πιο γρηγορα .
Αφήνουμε 40 λεπτά να γίνει η ζύμη
Σε λαδομένη επιφάνεια με λαδομένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια 50-60 γρ τα βάζουμε στο ταψί που βουτηρωσαμε
Αφήνουμε σκεπασμένα με ναύλον 30-40 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον .
Φουρνίζουμε στούς 190 βαθμούς γιά 18 – 20 λεπτά
ΑΝΑΒΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΙΚΟ ΤΑΨΑΚΙ
ΕΚΕΙ ΦΟΥΡΝΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ..ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΤΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΓΥΑΛΑΔΑ.
Μόλις ξεφουρνίσουμε έχουμε λυώσει την μια κουταλιά βούτυρο και με ένα πινέλο αλείβουμε τα ψωμάκια από επάνω
Η Συνταγή είναι από κ. “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.