Ξεχωριστα
Αφράτα πιροσκί με λάχανο στο φούρνο
Πολύ ωραία συνταγή. Όλα απλά και κατανοητά για πεντανόστιμα πιροσκί στο φούρνο!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
για τη ζύμη
640 γρ. αλεύρι
8-10 γρ. φρέσκιας μαγιάς ή 1 κ.τ.γ. ξηρή μαγιά
310 ml. νερό ή γάλα
9 γρ. αλάτι
35 γρ. ζάχαρης
2 αυγά
70 γρ. βούτυρο σε κύβους
για τη γέμιση
700 γρ. λάχανο κομμένο στο μαντολίνο
200 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
50-70 γρ. βούτυρο
αλάτι- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την παρασκευή της γέμισης.
Ρίχνουμε το λάχανο στο τηγάνι και σωτάρουμε με λίγο λάδι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι το λάχανο να μαλακώσει.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει σωτάρουμε τα κρεμμύδια.
Οταν το λάχανο είναι έτοιμο, αδειάζουμε σε αυτό τα σωταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της ζύμης.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ, τη μαγιά, 60 γραμμάρια νερό ή γάλα, και τη ζάχαρι. Ανακατεύουμε.
Χτυπάμε δύο αυγά.
Σε ένα άλλο μπωλ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε μπωλ αρτοπαρασκευαστή τα αυγά, το μίγμα με τη μαγιά και το μίγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και χτυπάμε για 5 λεπτά ή στο χέρι για 7 έως 10 λεπτά έως ότου να γίνει ζύμη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπωλ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα διπλώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για άλλα 50 λεπτά αφού πάλι την καλύψουμε με μεμβράνη.
Μετά από αυτόν τον χρόνο, βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρώς σε μορφή ρολό, το οποίο και χωρίζουμε με τη σπάτουλα σε 15 ή 16 ίσια κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μορφή μπάλας.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνουμε στη γέμιση αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τις μπάλες της ζύμης με τον πλάστη σε φύλλο και βάζουμε μία κ.σ γέμιση. Κλείνουμε το φύλλο με τον τρόπο που θέλουμε και διακοσμούμε ανάλογα.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και κάνε εγγραφή στο κανάλι:
Καλή σας απόλαυση! Η συνταγή με το “πιροσκί με λάχανο “ είναι έτοιμη..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes