Συνταγές
Τι ωραία και νόστιμα – τα πιο αφράτα κεκάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
( Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
4 αυγά
2 κούπες κοφτές ζάχαρη
2 βανίλιες
150 γρ. σπορελαιο
200γρ. γιαούρτι+ 300ml γάλα (τα ανακατεύουμε μαζί)
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή κανονικό με 1 φακελάκι μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά αυγά και ζάχαρη να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος σταδιακά το μείγμα με γιαούρτι και γάλα και το αλεύρι.
πρόσθετουμε τρούφα
170 στον αέρα για 20′ τα κεκακια και 50′ κανονική φόρμα κέικ
Η συγκεκριμένη δόση είναι για 1 κανονική φόρμα κέικ και για μαφιν βγαίνουν 24 κομμάτια
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις θαυμάσια ατομικά κεκάκια καρύδας- Σκέτη απόλαυση με όμορφη παρουσίαση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Μαρία Λάρου”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ τριμμένα στο μούλτι
1 κούπα γάλα ψυγείου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα Φαρίνα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακάτεμα όλα μαζί και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα χαρτάκια ή αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε τις θήκες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας,να αποκτήσουν ωραίο χρωματάκι
Η κούπα της συνταγής σε ml είναι 310 ml.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Μαρία Λάρου”