Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά τυροκούλουρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml νερό
1 αυγό+1 ασπράδι
200 ml σπορέλαιο
900 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Φέτα
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή προσθέτοντας σε ένα μπολ την μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μια όμορφη ζύμη.
Την σκεπάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 26 μπαλάκια. Με τα χέρια μας τα ανοίγουμε σε φύλλα και στην μία άκρη τοποθετούμε φέτα.
Τα τυλίγουμε σε ρολά και κλείνουμε καλά τις άκρες. Παίρνουμε δύο ρολά και τα πλέκουμε σαν τσουρέκι. Δίνουμε σχήμα κουλούρας και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής μαγειρικής από “Instasuntages”