Συνταγές
Αυτό είναι το πιο Τέλειο προφιτερόλ, έχει διπλή σοκολάτα και είναι σκέτη κόλαση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Κυριακή Μπουντρούκα – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ
Χρησιμοποίησα έτοιμα κρουασανακια με γέμιση κρέμα.
Κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
100 γρμ κορν φλαουερ
400 γρμ ζάχαρη
160 γρμ κακαο κοσκινισμενο
160 γρμ βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
1 σφηνάκι κονιακ
Σιροπι σοκολάτας
200 γρμ κουβερτούρα
100 γρμ κρέμα γάλακτος
150 γρμ γάλα
1 κ.σουπας μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα κρατώντας ενα μεγάλο ποτήρι λίγο πανω από την μέση στο.οποίο ανακατεύουμε πολύ καλά το κορν φλαουερ,κ το κακάο. Οταν ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη κ τον χυλό με το κορν φλαουερ κ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Αποσυρουμε όταν γίνει μια λεία απαλή κρέμα κ προσθέτουμε το βούτυρο το ποτό κ το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε να κρυώσει.
Σάλτσα σοκολάτας
Ζεσταίνουμε το γάλα κ την κρέμα γάλακτος κ λιωνουμε μέσα την κουβερτούρα. Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι.
Τοποθετούμε τα κρουασανακια στο σκεύος που θέλουμε να στήσουμε το γλυκό μας κ ρίχνουμε επάνω την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει κ μετά ρίχνουμε επάνω την σάλτσα σοκολάτας.
Στολίζουμε με σαντιγί, τρούφα, σταγόνες ή νιφαδες σοκολάτας ξηρούς καρπούς ή ότι μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι της κ. Κυριακή Μπουντρούκα – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.