Γλυκα
Αυτός είναι χαλβάς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι λάδι ελαιόλαδο
1φλυτσανι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
2 φλυτζάνια όχι γεμάτα ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
Λίγο χυμό λεμόνι ξύσμα πορτοκαλιού
Μισή κούπα καβουρδισμενους σπόρους και ξηρούς καρπούς
Σουσάμι καρύδια αμύγδαλα σταφίδες κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό και το ξύσμα 5 λεπτά.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι το καβουρδίζουμε.
Μόλις φτάσει στο επιθυμητό χρώμα ρίχνουμε τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς την κανέλα και τέλος το σιρόπι.
Σερβίρουμε σε φόρμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.