Παγωτα
Αυτο το χειροποίητο παγωτό με γεύση λεμόνι ειναι φανταστικό, είναι τέλειο, είναι πεντανόστιμο το φτιάχνωουμε συχνά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρωτοτυπο…και ιδιαίτερο!
Όποιος δοκίμασε αυτό το χειροποίητο παγωτό ξετρελάθηκε
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για τις μαρέγκες
-100 γρ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-2 ασπράδια
-λίγο αλάτι
για το παγωτό
-500 ml. φυτική κρέμα γάλακτος
-200 ml. κρέμα γάλακτος
-200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
-250 γρ. μπισκότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την παρασκευή της μαρέγκας.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρι με τις βανίλιες.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μπωλ τα αυγά με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε σταδιακά το μίγμα με τη ζάχαρι στο μπωλ με τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ και αδειάζουμε στο ταψί σε μαρέγκες. Ψήνουμε στους 95 βαθμούς στις αντιστάσεις για 90 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το ταψί για περίπου 2 έως 3 ώρες.
Προχωράμε στην παρασκευή του παγωτού.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και την φυτική κρέμα έως ότου να γίνουν σαντιγύ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Συνεχίζουμε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Παίρνουμε τις μαρέγκες από το ταψί, τις σπάζουμε με τα χέρια και τις αδειάζουμε στο μπωλ. Κάνουμε το ίδιο με τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε με τη μαρίζ και αδειάζουμε το μίγμα σε σκεύος με καπάκι.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “χειροποίητο παγωτό” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics