Συνταγές
Αυτή η σούπα θα σας εντυπωσιάσει με κόκκινα φασόλια στην χύτρα σε χρόνο ντε τε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
400 γραμ. φασόλια κόκκινα – βάλαμε Κύκνος κονσέρβα
1 καρότο ξεφλουδισμένο και κομμένο καρέ
1 κρεμμύδι κόκκινο γλυκό ξεφλουδισμένο και κομμένο
1 πιπεριά γλυκιά κόκκινη ξεσποριασμένη και κομμένη καρέ
1/2 πιπεριά πράσινη καυτερή κέρατο κομμένη σε φέτες
5 κλωναράκια σέλινο κομμένα + 1 κουτ. σ. από τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 πορτοκάλι τον χυμό του
1 ντομάτα αλεσμένη στο μούλτι
1/2κουτ. γλ. αλάτι η ανθό αλατιού
1/2κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
75ml ελαιόλαδο – 1/4 της κούπας ελαιόλαδο +λίγο παραπάνω σχεδόν μισή κούπα
1 κούπα ζωμό λαχανικών η νερό
Εκτέλεση
Στην χύτρα με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά.
Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός από τα φύλλα σέλινου μαϊντανού, και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Σβήνουμε με την ντομάτα.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, τον ζωμό η το νερό.
Καρυκεύουμε με την πάπρικα, αλατίζουμε, ανακατεύουμε, και μόλις πάρουν βράση, σφραγίζουμε την χύτρα, ρυθμίζουμε στην ένδειξη μαγειρέματος 1, και μόλις σηκωθούν οι βαλβίδες ασφαλείας, κλείνουμε την εστία για οικονομία, και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αποσυμπιέζουμε, ανοίγουμε την χύτρα, προσθέτουμε τα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα, και δίνουμε έναν βρασμό σε όλα μαζί.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα μαϊντανού και σέλινου, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, και σκεπάζουμε με σίτα την χύτρα, μέχρι να σερβίρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!