Συνταγές
Αυτή η θεϊκή δροσερή αφρατη τούρτα γιαουρτιού θα είναι τέλεια το Πάσχα μετά το αρνί την μπύρα κ το κρασι αλλα κ όλα τα συναφή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,500 γρ γιαούρτι,500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος,200 ml γάλα φρέσκο
ΓΛΑΣΣΟ:
500 γρ φράουλες,4 κ σ.ζαχαρη,μισό λεμόνι χυμό,2 κ γ κόν φλάουρ,1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Κάνουμε πρώτα το γλάσσο Φράουλας να κρυώσει
Στην συνέχεια βάζουμε μια σειρά μπισκότα στο πυρέξ βουτώντας τα δευτερόλεπτα στο γάλα
Χτυπάμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε την μισή πάνω στα μπισκότα
Πάνω στην κρέμα βάζουμε ξανά μπισκότα και τελειώνουμε βάζοντας πάνω στα μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και στην συνέχεια ρίχνουμε πάνω το κρύο γλάσσο Φράουλας
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για γευστική και αφράτη τούρτα για όλες τις περιστάσεις
.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
125 γραμμαρια.ζαχαρη,
3 κιυταλιες της σουπας κακαο,
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι,βανιλια,κακαο κοσκινισμενα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα να μην βγει ο αερας!
Τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 25 λεπτα!!!Πρεπει να κρυωσει πολυ καλα και να το κοψουμε
ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 κουπες αχνη ζαχαρη και λιγο γαλα σε σφιχτη σαντιγυ!
Την χωριζουμε σε δυο μπολ και στο ενα.βαζουμε κακαο!
ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμαρια κρεμα γαλακτος,
200 γραμμαρια.
Κουβερτουρα,
1 κουταλια της σουπας καλαμποκελαιο
ΓΛΑΣΣΟ
ΑΣΠΡΟ:
Ανακατευουμε σε ενα μπολ 1 κουπα αχνη ζαχαρη με λιγες σταγονες νερο
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε το ενα παντεσπανι, κρεμα,ξανα παντεσπανι, κρεμα γλασσο,και διακοσμηση ασπρο γλασσο και γυρω και πανω τριμμενη σοκολατα!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.