Συνταγές
Αυτά τα κουλουράκια γιαουρτιού είναι τραγανά απέξω και μαλακά μέσα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ρυθμίζουμε το χρόνο ψησίματος αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλουμε. Δεν είναι πολύ γλυκά. Πιστεύω μπορούμε να αυξήσουμε τη ζάχαρη στα 400 γρ. αλλά θα έλεγα αρκετά γλυκά έχουμε καταναλώσει το τελευταίο διάστημα!
ΔΟΣΗ για 58 κομμάτια
2 γιαούρτια στραγγιστά ( σύνολο 400 γρ)
950 γρ. αλεύρι γοχ.
350 γρ. ζάχαρη, (2 κουπάκια γιαουρτιού)
200 ml. σπορέλαιο, (1 κουπάκι γιαουρτιού)
3 μεγάλα αυγά
1 κρόκος+ 1 κτσ νερό, για επάλειψη
3 κτγ. μπέικιν
3 κάψουλες βανίλιας ή 2 κτγ. βανιλέτα ή υγρή
ξύσμα 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με μίξερ χειρός επί 3-4 λεπτά γιαούρτι-ζάχαρη-σπορέλαιο-αυγά-βανίλια -ξύσμα να γίνουν κρέμα. Ανακατεύω το μπέικινγκ σε λίγο αλεύρι και το προσθέτουμε .
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ενώ κρατάω λίγο στην άκρη μήπως δεν το πάρει όλο.
Βάζουμε χέρια και ζυμώνουμε μια ζύμη ομοιογενή που θα κολλάει πολύ στα χέρια. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα. Πάλι θα κολλάει αλλά λιγότερο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε πολύ ελαφρά τα χέρια μου και πλάθουμε μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι. Τα ζυγίζουμε και ήταν περίπου 35 γραμμάρια.
Σχηματίζουμε τα κουλουράκια όπως τα θέλω και αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Τα περνάμε με χτυπημένο κρόκο και ψήνω στον αέρα 2 ταψιά ταυτοχρόνως.
Αν τα θέλουμε πολύ μαλακά στο εσωτερικό τους τα αφήνουμε μόνο 18-20 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Αν μου αρέσουν τραγανά εξωτερικά και ελάχιστα μαλακά μέσα τα ψήνουμε 25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί που ψήθηκαν.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.