Συνταγές
Νόστιμη ιδέα για αυγόφετες με προζυμένιο ψωμί και ψωμί του τοστ πολύσπορο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
2-3 αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα τηγανίσουμε) τα χτυπάμε
Ψωμί κομμένο σε φέτες
1 κούπα γάλα
2 αυγά
Βανίλια
Τα χτυπάμε ολα μαζι
Βούτυρο για το τηγάνισμα
Μέλι αβραστο
Ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στο τηγάνι ένα κουτάλι της σούπας από το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Βουτάτε μία με δυο φέτες του ψωμιού στο μείγμα του γάλακτος και τις μουσκεύουμε. Τις βουτάμε κατόπιν στο μείγμα των αυγων και τις βάζουμε να τηγανιστούν (όσες χωράει το τηγάνι).
Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Και κάθε φορά, πριν το τηγάνισμα θα προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο, έτσι γίνονται τραγανές.
Μπορουμε να προσθέσουμε πάνω λίγη ζάχαρη ή μέλι ή μαρμελάδα, η νουτελα, η μέλι και αραιωμένο ταχίνι, φρούτα όπως μυρτηλα, μπανάνες, φράουλες. Αν τις θέλουμε αλμυρές, μπορούμε να βάλουμε τυρί ή γαλοπούλα η ζαμπόν. Η να τις φάμε και σκέτες.
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές με αυγόφετες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”