Συνταγές
Υπέροχα στριφτά – ατομικές σπανακόπιτες για όλη την οικογένεια
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 4 σαλιγκαράκια.
2 κούπες αλεύρι χωριάτικο.
1/2 κούπας χλιαρό νερό περίπου.
3 κ.σ. ελαιόλαδο.
3 κ γ. ξύδι λευκό.
Λίγο αλάτι.
Έξτρα ελαιόλαδο και αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
1 κιλό σπανάκια.
10 κρεμμυδάκια χλωρά.
1 ματσάκι άνηθο.
Αλάτι, πιπέρι.
300 γρμ. φέτα.
4 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό.
Ελαιόλαδο.
Εκτέλεση.
Με όλα τα υλικά ετοιμάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τα σπανάκια και τα αχνίζουμε σε μία κατσαρόλα χωρίς να βάλουμε καθόλου νερό.
Βάζουμε τα σπανάκια σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. Σε λίγο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια.
Μόλις κρυώσουν… ενώνουμε όλα τα υλικά.
Κάνουμε το φύλλο τέσσερα μπαλάκια και με τον πλάστη τα ανοίγουμε φύλλο…περίπου 35 ή 40 εκ.
Λαδώνουμε το φύλλο το διπλώνουμε στα δύο και βάζουμε στην άκρη γέμιση το διπλώνουμε να καλύψουμε τη γέμιση και το κάνουμε σαλιγκάρι…συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά
Στο ρηχό ταψί του φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε μέσα τις σπανακόπιτες τις αλείφουμε με λάδι, τις χαράζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.