Γλυκα
Αρωματικό σάμαλι με μαστίχα Χίου, γλυκό, αλλα όχι βαρύ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα παραδοσιακό πολίτικο γλυκό.. Το σάμαλι δεν το αφήνουμε να φουσκώσει! Δεν είναι τσουρέκι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
300 γρ. χονδρό σιμιγδάλι
200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
200 γρ. ζάχαρη
500 γρ. γιαούρτι
1 κγ. μαστίχα Χίου
1 φακελάκι baking powder
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
αποφλοιωμένα αμύγδαλα για να διακοσμήσετε
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα υλικά και βράζουμε έως ότου να λιώσει η ζάχαρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το σιρόπι πρέπει να κρυώσει καλά.
Αναμιγνύουμε τα σιμιγδάλια μαζί με το γιαούρτι, την μαστίχα, τη ζάχαρι, το εκχύλισμα βανίλιας και το baking powder.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 34Χ24 εκατοστών, αδειάζουμε και στρώνουμε το μίγμα. Το χαράσουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
Στολίζουμε τα κομμάτια του γλυκού με αμύγδαλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 έως 50 λεπτά έως ότου να ροδίσει.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστό σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να ποτίσει για 15 λεπτά και κατόπιν μπορούμε να σερβίρουμε.
Για ακόμα καλύτερη γεύση συνοδεύεται με παγωτό βανίλια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “σάμαλι ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki