Συνταγές
Αρωματικά κουπέπια νηστίσιμα και πατάτες αντιναχτές με κρασί και κόλιανδρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
αμπελόφυλλα
1/2ποτ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 καρότα τρυμένα
2 κολοκύθια κομμένα
2 αγκινάρες τριμμένες
2-3 ντομάτες τρυμένες
ντοματοχυμο
1 κσ πελτέ
1 ζωμό λαχανικών
1 κονσέρβα μανιτάρια
1.1/2 ποτηρι νερού ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κουρκουμά
μαΐτανο στο τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί στην κατσαρόλα να μαραθουν εκτός στο τέλος το ρύζι,μπαχαρικά και μαϊντανό.
Πατάτες αντιναχτές
20 πατάτες φρέσκες μικρές με φλούδα, καλά πλυμενες
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1/2ποτ. κρασί κόκκινο ξηρό
1-2κσ.κολιανδρο σπασμένο
αλάτι
1/2 κγ.πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες,τις στραγγίζουμε και τις σπαζουμε ελαφριά με γουδοχέρι ή πέτρα ή σφυρί κουζίνας. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο στην κατσαρόλα, όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά για 10-15″να μαλακώσουν.
Δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα χρυσάφι, τις ανατινάζουμε – κουνάμε έντονα την κατσαρόλα κάθε λίγα λεπτά, 4-5 λεπτά είναι έτοιμες.Τις στραγγίζουμε από το λάδι.Ρίχνουμε τον κολιανδρο,αλάτι, πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με το καπάκι και κουνάμε έντονα για να ανακατεύουν τα υλικά .Στην συνέχεια τις αφήνουμε στην φωτιά για λίγα λεπτά να απορροφύσουν το κρασί.
Σερβίρονται ζεστές.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.