Συνταγές
Συνταγή για νηστίσιμα Χριστουγεννιάτικα σκαλτσούνια που θυμίζουν κουραμπιέδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
. Μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή για ατομικά γλυκά χωρίς αυγά και χωρίς γάλα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
1 κιλο αλευρι φαριναπ+4 κουταλιες της σουπας ,2 ποτηρια νερου κανονικα σπορελαιο, 50 γρ ζαχαρη,1 ποτηρι λευκο κρασι,1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε.στο μπολ το σπορελαιο, ζαχαρη,κρασι και ανακατευουμε με συρμα καλα
Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι βανιλια και ζυμωνουμε
Βαζουμε την ζυμη σε σακουλα και στο ψυγειο για 1 ωρα
ΓΕΜΙΣΗ:
Βαζουμε.στο μπολ 100 γρ ψιλοκομμενα λουκουμια,100 γρ ψιλοκομμενα καρυδια,100 γρ μαρμελαδα και τα ανακατευουμε
Βγαζουμε την ζυμη απο το το ψυγειο και παιρνοντας λιγη λιγη την παταμε.βαζουμε.γεμιση το κλεινουμε δινουμε το σχεδιο και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι
Τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 20 λεπτα!Οταν τα.βγαλουμε τα αφηνουμε 3 λεπτα και στην συνεχεια τα ραντιζουμε με.ανθονερο και τα περναμε απο την αχνη
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού και κανέλας
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
- μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας…)
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
- περίπου 900 γρ.αλεύρι
- σουσάμι(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
- Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν…
Τα διατηρούμε για πολλές μέρες σε τάπερ(αν μείνουν!!!).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση τους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε…