Connect with us

Συνταγές

Άξίζει και παραξιζει τον κόπο – Αρμενοβίλ το ΥΠΕΡΟΧΟ Θεσσαλονικιώτικο semifredo παγωτό με μέθοδο pate a bombe..

Published

on

183890906 4011654785584790 6835637829821442075 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Roula Andreou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

ΥΛΙΚΑ
Για να το φτιάξετε χρειάζεστε :

Μπεζέδες
Pate a bombe, (πατ α μπομπ)
Καραμελωμένα αμύγδαλα
Κουβερτούρα
Σαντιγύ 35%, όχι φυτική, ως βάση

Σάλτσα σοκολάτας
Συνταγή

Πρώτα φτιάχνουμε 20 μπεζέδες, (γαλλικές μαρέγκες )
3 ασπράδια χωρίς ίχνος κρόκου
200 γρμ. άχνη
1/2 κτγ. κόρν Φλάουερ
1 κτγ. ξύδι άσπρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω μαρέγκα, ρίχνω σιγά- σιγά την άχνη και μετά το κορν Φλάουερ και το ξύδι, χτυπάω στο μίξερ να γίνει πολύ σφιχτή μαρέγκα να γυαλίζει και με στέκεται, χαρτί ψησίματος στο ταψί και φτιάχνω με εργαλείο τους μπεζέδες, προθερμασμένος πολύ καλά φούρνος στους 90°C για 1- 1,5 ώρα, ανάλογα το φούρνο, αν ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα είναι έτοιμες.
Να κρυώσουν τελείως.

Pate a bombe
3 κρόκοι, (που περίσσεψαν από τους μπεζέδες)
1 αβγό ολόκληρο
30 γρμ. νερό
50 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί σε σκεύος για μπεν μαρί, πολύ λίγο νερό στο μπεν μαρί, βάζω το σκεύος με αβγά επάνω και θερμοκρασία όχι πολύ δυνατή, δλδ. αν έχετε 9 στο μάτι θα βάλετε 6, και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να φτάσει 84° C, όχι παραπάνω γιατί βράζουν οι κρόκοι χρειάζεται θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Αμέσως στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για να κρυώσει και ν’αφρατέψει, γίνεται σαν κρέμα σαντιγύ.

Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως σε μπωλ γιατί θα χρειαστείτε το μίξερ.

Καραμελωμένα αμύγδαλα
120 γρμ. αμύγδαλα καθαρισμένα ανάλατα
120 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω τη μισή ζάχαρη και μόλις αρχίζει και γίνεται καραμέλα ρίχνω την υπόλοιπη, μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνω τ’αμύγδαλα τραβάω από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα σε λαδόκολλα να κρυώσουν τελείως, προσοχή η καραμέλα καίει πολύ όταν κρυώσουν τα χοντροκόβω, εγώ τα βάζω ανάμεσα σε πετσέτα και τα χτυπάω με το πλάστη ή με κάτι βαρύ.

Προαιρετικά έβαλα μέσα στο παγωτό και 200 γρμ. κουβερτούρα που την έκοψα με το μαχαίρι, όχι στο μπλέντερ, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κεράσι ή βύσσινο γλυκό του κουταλιού χωρίς σιρόπι, εγώ προτιμώ τη σοκολάτα.
Για τη βάση θα χτυπήσετε στο μίξερ 600 γρμ. κρέμα γάλακτος παγωμένη με 60 γρμ. άχνη και 2 βανίλιας.
Θα έχει υφή γιαουρτιού.

Ρίχνετε μέσα την pate a bombe και χτυπάτε για να ανακατευτούν τα υλικά.
Σταματάω το μίξερ και ρίχνω τους μπεζέδες σε κομμάτια, τα αμύγδαλα και τη κουβερτούρα.

Ανακατεύω με μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Στρώνω σε μακρόστενη φόρμα του κέικ μεμβράνη, να είναι αρκετή για να σκεπαστεί το παγωτό και από πάνω βάζω κατάψυξη ιδανικά όλη τη νύχτα, δε παγώνει όπως τ’αλλα παγωτά, κόβεται πολύ εύκολα, βασικά είναι ΤΕΛΕΙΟ.

Σάλτσα σοκολάτας
250 γρμ. νερό
100 γρμ. ζάχαρη
63 γρμ. κακάο
8 γρμ. κορν Φλάουερ
1 βανίλια
Όλα μαζί σε κατσαρόλα μέχρι να δέσει
Να κρυώσει τελείως για να στολίσει το παγωτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είναι αρκετή ποσότητα, βάζετε ότι περισσέψει σε γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο.

Στολίζεται όταν σερβίρεται, όπως θέλετε εσείς βάζοντας και τη σάλτσα σοκολάτας, βγάζει η συνταγή 2 φόρμες μακρόστενες του κέικ 21×12 εκ.

Η Συνταγή είναι από Roula Andreou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές11 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές13 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές15 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα17 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές19 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές21 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές22 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές5 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version