Συνταγές
Απολαύστε υπεύθυνα! Τηγανιά με πολύ ωραίο ζουμί για γαρνίρισμα
Η συνταγή είναι από Ιωάννης Βούρος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-½ κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
-2 κτσ. μέλι
-1 κτσ. ρίγανη
-1 κουταλάκι πιπέρι
-1/2 πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια.
-2 κτσ. μουστάρδα
-1 ½ κτσ. κορν φλάουερ
-1/2 κτσ. Κάρι
-1 κτσ. αλάτι
-½ ποτηράκι κρασί
-1/2 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
-2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
-1 δαφνόφυλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι, πιπέρι και το σοτάρουμε.
Αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε μέσα το μέλι, την ρίγανη, τη μουστάρδα, το Κάρι, το αλάτι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί.
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατέβουμε το Κορν Φλάουερ με λίγο κρύο νερό και στην συνέχεια το ρίχνουμε και αυτό στο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα υλικά και τελικά ρίχνουμε τη δάφνη το λεμόνι και την πιπεριά.
Όλα αυτά σε σχετικά δυνατή φωτιά. Στην συνέχεια αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή πλέον φωτιά.
Κατά καιρούς ανάλογα με τις ανάγκες προσθέτουμε νερό και πιέζουμε τα κομμάτια κρέατος για να μαλακώσουν.
Στο τέλος όταν έχουν γίνει πολύ μαλακά το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες και ρύζι. Το ζουμί γαρνίρεται από επάνω και είναι πολύ γευστικό.
Η συνταγή είναι από Ιωάννης Βούρος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.