Συνταγές
Όποιος και αν έχει φάει λέει, ότι είναι το καλύτερο που έχει δοκιμάσει – απλά υπέροχο εκμέκ καταίφι!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Artemis Stamatis- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Μια συσκευασία κανταίφι 500γρ
300 γρ. βούτυρο καλό ( εγώ βάζω το Δωδώνη το αγελαδινό η λουρπακτ )
Τριμμένο καρύδι
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο προαιρετικά
Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Οταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο καταιφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιεί το σιρόπι και να μαλακώσει το καταιφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..
Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ αν βάλουμε ,πχ καρύδι , η κερασάκια, ή όπως μας αρέσει … Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Artemis Stamatis- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”