Συνταγές
Έτοιμο και το γλυκάκι για το αυριανό τραπέζι – τί άλλο , μιλφέιγ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gerle Maria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα :
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουτο
1,5 λίτρο γάλα
2 αυγά
Μια κουταλιά του γλυκου βιταμ
Εκτέλεση:
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ελαφρώς, σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν Φλάουερ, όταν ζεσταθεί το γάλα , ρίχνουμε από την κατσαρόλα λίγο γάλα στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα , ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα έως ότου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά , το βιταμ και ανακατεύουμε
Για την σαντυγι:
1 συσκευασία σαντυγι (κρύα κατά προτίμηση)
Λίγο γάλα
Λίγο ζάχαρη άχνη.
Συναρμολόγηση :
Σφολιατινια
Κρέμα
Σφολιατινια
Κρέμα
Σαντυγί
Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένα σφολιατίνια και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Gerle Maria – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίστευτο μιλφέιγ με κρέμα λευκής σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
1 λιτρο γαλα
100γρ κορνφλαουερ
5 κροκους
2 βανιλιες
100-120γρ βουτυρο
250-300γρ ζαχαρη
200γρ λευκή σοκολατα
1 συσκευασία σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη την σφολιάτα και την ψήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου στους 200
Κραταμε λιγο γαλα και ζάχαρη στην ακρη και το υπολοιπο το βαζουμε να βράσει μαΖι με την ζάχαρη
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη 100γρ προστετουμε το γαλα και το κορν. απο το γαλα που βραζει
Ριχνουμε λιγο μεσα στα αυγα και ανακατέψουμε συνεχόμενα. στην συνεχεια ριχνουμε ολο το μειγμα με τα αυγα μεσα στην κατσαρολα με το γαλα μεχρι να δεσει
Μολις είναι ετοιμο ριχνουμε το κρυο βουτυρο σοκολατα και την βανιλια
Σκεπαζουμε με ζελατινα και ψυγειο
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.