Connect with us

Γρηγορες Συνταγες

Απίστευτη ζύμη για πίτσες που ΔΕΝ θέλει ζύμωμα

ΥΛΙΚΑ : 30 γρ  άλατι  (η  δοσολογία του αλατιού  για την πίτσα είναι περίπου 3% του βάρους  του αλεύρου ) 800 ml ζεστό νερό όχι καυτό . 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  ή  αλεύρι Μανιτόμπα 1  φακελάκι  μαγιά  ξερή  7γρ ή  25 γρνωπή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο […]

Published

on

P13015575 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Συνταγή από plathozymarakia

ΥΛΙΚΑ :

  • 30 γρ  άλατι  (η  δοσολογία του αλατιού  για την πίτσα είναι περίπου 3% του βάρους  του αλεύρου )
  • 800 ml ζεστό νερό όχι καυτό .
  • 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  ή  αλεύρι Μανιτόμπα
  • 1  φακελάκι  μαγιά  ξερή  7γρ ή  25 γρνωπή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ψιλό σιμιγδάλι αλεύρι για το δούλεμα τις ζύμης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ετοιμάζουμε την  ζύμη  μας  μια  ήμερα   πρίν ( δηλ 24 ώρες  την  χρειαστούμε )…..12 -13  το μεσημέρι  της  προηγούμενης  μέρας  θα  ζυμώσουμε  και  στις  10 της  επόμενης ημέρας  σχεδόν  θα  την βγάλουμε  από το ψυγείο και θα  την αφήσουμε  να  έρθει  σε  θερμοκρασία δωματίου  για  σχεδόν 1 ώρα .

Ζεσταίνουμε  το νερό  και κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ,μοιράζουμε  το μισό νερό τα 400 ml σε  ένα μπολ όπου εκεί διαλύουμε  την μαγιά μας μαζί  με την ζάχαρη-μέλι και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε  τα  άλλα  400 ml όπου  εκεί  θα  ρίξουμε  το λάδι μας  με  το αλάτι και  τα  ανακατεύουμε να  διαλυθούν .

Ρίχνουμε  στο  μπολ με  το κοσκινισμένο αλεύρι το χλιαρό νερό με  την διαλυμένη μαγιά και  το  νερό με το λάδι και το αλάτι και  τα  ενσωματώνουμε  όλα  μαζί ανακατεύοντας  με  μια  μαρίζ για  3 λεπτά .

Η ζύμη μας  πρέπει να  είναι  αρκετά  υδαρή και λεια  αλλά  δεν  θα είναι ομαλή ,θα  είναι  όπως βλέπετε στις φωτογραφίες  μου .

Καλύπτουμε  την  ζύμη  με  μια  διαφανή μεμβράνη και  μια  πετσέτα  και την αφήνουμε  για 20-30 λεπτά  να  ξεκουραστεί  και  να  φουσκώσει  όπως  φαίνετε  στις  φωτογραφίες  και  αμέσως  σε  ένα  πάγκο εργασίας  ρίχνουμε  σιμιγδάλι ψιλό ( ρίχνουμε σιμιγδάλι και  όχι αλεύρι  γιατί αυτό ενσωματώνετε  στην ζύμη  και  δεν βοηθάει  στην  άνοδο της ζύμης   ενώ   το  σιμιγδάλι βοηθάει στην άνοδο  την  ζύμης  .)

Πάνω στον  πάγκο  που  έχουμε  πασπαλίσει  με σιμιγδάλι ρίχνουμε την ζύμη και  την ανοίγουμε  με  τα χέρια μας ,που τα  έχουμε  περάσει  μέσα  από σιμιγδάλι και κλείνουμε στην  μέση  όπως  το βιβλίο,και  ανοίγουμε  ξανά με τα χέρια  και  ξανά  κλείνουμε  όπως  το  βιβλίο, αυτό βοηθάει  να  στεγνώσει η ζύμη  και  να  βοηθηθεί   γλουτένη .

Αφού  κάνουμε  όλα  τα  παραπάνω  βήματα ,με  τα χέρια μας  πάλι  την στρογγυλεύουμε  και  την  τοποθετούμε  σε λαδομένο καθαρό  μπολ  την σκεπάζουμε   με  μια  διαφανή  μεμβράνη και  μια  ακόμα  καθαρή  σακούλα να μην  φουσκώσει  και  χυθεί και γεμίσει το ψυγείο μας και το βάζουμε  στα  κάτω ράφια  του  ψυγείου μας για  20 ώρες .

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μικρά  κομμάτια (ανάλογα με το δίσκο-ταψί  που θα χρησιμοποιήσουμε ) και δεν  ζυμώνουμε ξανά.

Αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα καλά σκεπασμένη και  την  μεταφέρουμε  στο  λαδωμένο ταψί που  έχουμε  πασπαλίσει με  σιμιγδάλι  και μετά  χέρια  μας την ανοίγουμε  ομοιόμορφα  και την αφήνουμε αν θέλουμε  άλλη 1 ώρα ακόμα  να φουσκώσει  σε  ζεστό μέρος ,αν  όλα  πάνε  καλά θα  παρατηρήσουμε   φυσαλίδες, που σημαίνουν  την επιτυχία της  ζύμης  μας .

Προχωράμε σε  αυτό  το  σημείο και  προσθέτουμε  την  σάλτσα  μας,και  τις  πιπεριές και την γαλοπούλα και  τα  τυριά  της  αρεσκείας  μας και  ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  για  15 -20  λεπτά  από  κάτω  και άλλα  15 λεπτά από  το πάνω μέρος … ή  μέχρι  να  ροδίσει

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 λεπτά ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές4 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές6 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές6 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές20 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές22 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Exit mobile version