Απίστευτες πίτες για κάθε γούστο!
Connect with us

Πιτες

Απίστευτες πίτες για κάθε γούστο!

Published

on

πιτες

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

με πιτες

1.) Πιπερόπιτα με φέτα και ανθότυρο

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%82Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά:

4 πιπεριές (2 κόκκινες, 1 πράσινη, 1 κίτρινη)
2 μέτρια κολοκυθάκια
4 αυγά χτυπημένα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
9 φύλλα κρούστας
160 γρ. τυρί φέτα ψιλο θρυμματισμένη
120 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
πιπέρι – μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνετε με ένα πινέλο ένα μεγάλο πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη.

Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια μεγέθους ζαριού και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Τα σοτάρετε σε 3 κ.σ. ζεστό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας για λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα μέτριο μπολ θρυμματίζετε τη φέτα και το ανθότυρο. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μείγμα τυριών. Προσθέτετε πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε και τις σοταρισμένες πιπεριές και τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.

Στρώνετε στο πυρέξ τα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα, το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνετε τη μισή ποσότητα του μείγματος πιπεριών προσθέτετε 1 φύλλο και από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα.

Κόβετε τη μεγάλη ποσότητα φύλλων που περισσεύει και γυρίζετε προς τα μέσα τα υπόλοιπα. Σκεπάζετε τη πίτα σας με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα και γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού ώστε να θωρακίσετε καλά τη γέμιση.

Λαδώνετε και το επάνω φύλλο, το ραντίζετε με λίγο νερό (πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγο σουσάμι ή μαυροκούκι) και με ένα μαχαίρι με κοφτερή μύτη κόβετε σε κομμάτια τα επάνω φύλλα μόνο.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφήνετε τη πίτα σας να σταθεί για 15-20 λ και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

2.) Κιμαδόπιτα με λαχανικά

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%821
Συνταγή από: syntagesmekefi.gr

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο για πίτες

ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια του 1εκ.,
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος του) κομμένο κάθετα κατά μήκος και σε φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το τελείωμα:

1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
2 αβγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει. Τη βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα, προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά. Συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς και μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τα κυβάκια της μελιτζάνας, την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά ένα ένα με ελαιόλαδο. Αφήνετε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κιμά και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, αλείφοντας και τις άκρες τους με λάδι.

Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα αλείψετε επίσης με λάδι και κόβετε με ψαλίδι αυτά που εξέχουν. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια (το μαχαίρι να φτάσει βαθιά), την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και τη βάζετε ξανά στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα.

3. ) Κοτόπιτα χωριάτικη με κασέρι:

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%822      Συνταγή από: syntagesmekefi.gr

Υλικά :

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κιχί πολυδημητριακων με βρώμη, κριθάρι και σίκαλη
mparmparigou

1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή δυο φιλέτα στήθος
3 ξερά κρεμμύδια κόκκινα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 πράσα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά (τα πράσινα φύλλα μόνο ψιλοκομμένα)
1 φλ. χυλοπιτάκι
ψιλό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. κασέρι τριμμένο ή σε μικρά καρέ
1/2 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 4-5′. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 4-5′. Βάζουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας και αφήνουμε να ψηθεί 1-2′. Προσθέτουμε τις ντομάτες και νερό ζεστό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45′.

2. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεψαχνίζουμε.

3. Το ξαναρίχνουμε στην ελάχιστη σάλτσα που έχει μείνει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυλοπιτάκι. Σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ρουφήξει το ζυμαρικό όλα τα υγρά της γέμισης και να κρυώσει. Τέλος, αφού κρυώσει, προσθέτουμε το κασέρι τριμμένο ή κομμένο σε μικρά κομμάτια.

4. Σε λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα 40 εκ., στρώνουμε ακτινωτά 3 χωριάτικα φύλλα πολυδημητριακών της Alfa ραντίζοντας τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα.

5. Αδειάζουμε τη στεγνή γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων πάνω στην πίτα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα στρώνοντας ελαφρώς τσαλακωμένα και ραντίζοντας τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.

6. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, κατά προτίμηση στις αντιστάσεις στους 180ºC για περίπου 1 ώρα.

7. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει το φύλλο και ξεκολλάει ολόκληρη από το ταψί.

8. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 10′ και να τραβήξει τα υγρά της.

9. Αποτελεί ένα πλήρες γεύμα από μονή της, γι αυτό απολαύστε την σκέτη για μέγιστη απόλαυση.
Αν ψήσετε στον αέρα, χαμήλωσε τη θερμοκρασία κατά 20′.

4.) Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%823Συνταγή από: cookcool.gr

Υλικά:

4 κολοκυθάκια
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα (200 γρ.)
1/3 ποτηριού καλαμποκέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 κόκκινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
άνηθο (φρέσκο ή ξερό)
δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, ρίχνετε λίγο αλάτι και τα αφήνετε σε ένα στραγγιστήρι για 30′ να βγάλουν τα υγρά τους.(Κάθε τόσο τα στύβετε με το χέρι.)
Μετά από 30′ θα πρέπει να έχουν μειωθεί πολύ σε όγκο.
Παράλληλα έχετε ψιλοκόψει κρεμμύδι και πιπεριά και έχετε τρίψει την φέτα με ένα πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το σύρμα το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι.
Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το αλεύρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την φέτα και αλατοπιπερώνετε.
Λαδώνετε ένα πυρέξ και ρίχνετε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ρίχνετε το μείγμα και βάζετε λίγη ακόμη φρυγανιά για να κάνει ωραία κρούστα.Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα.

5.) Φανταστικη τυροπιτα με σοδα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%824Συνταγή στο: daddy-cool.gr

6. ) Σπανακοτυρόπιτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%826   Συνταγή από: magirema.com

Υλικά (για ζύμη)

1 κιλό αλεύρι για πίτες
1 κουτ. σούπας ξύδι
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
400 ml χλιαρό νερό
Αλάτι
Αλεύρι (για άνοιγμα των φύλλων)
Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων (χωριάτικο φύλλο)
Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα των φύλλων (φύλλο σφολιάτας)

Για γέμιση

1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
400 γραμμάρια πράσα καθαρισμένα, πλυμμένα και ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
Ελαιόλαδο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση (για ζύμη)

Η πίτα γίνεται με χωριάτικο φύλλο ή φύλλο σφολιάτας.

Για γέμιση

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε (αν είναι φρέσκο). Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το πράσο για 2′-3′. Έπειτα, ρίχνουμε το σπανάκι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο. Τα αφήνουμε να μαραθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε, για να »δέσουν». Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, προτού την απλώσουμε στο 1ο φύλλο.

Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στις εκτελέσεις »ζύμης – ανοίγματος φύλλου», ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (ο χρόνος και η θερμοκρασία αναφέρονται στις τεχνικές ανοίγματος φύλλου).

7. Ντοματόπιτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%827        Συνταγή στο: daddy-cool.gr

8.) Λαχταριστή, ζουμερή, Μανιταρόπιτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%828   Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά:

1 κουτί με 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο
1 1/2 κουτιά μανιτάρια κονσέρβα
1/4 φλ. ρεγκάτο τριμμένο
1/4 φλ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
1/4 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
10 φέτες μπέϊκον *
1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και μόλις «μαραθεί» [προσοχή μη σας καεί] προσθέτουμε τα μανιτάρια με το μπέϊκον.
Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2-3′ , κατόπιν ρίχνουμε όλα τα τυριά μας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά.
Στρώνουμε σε λαδομένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας , ρίχνουμε το μείγμα μας, το στρώνουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε σε κομμάτια το επάνω φύλλο μόνο και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.
*Προαιρετικά προσθέστε 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια !!!

10. ) Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και φύλλο κανταΐφι

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%829Συνταγή από: eparxies.gr

Υλικά:

350 γρ. φύλλο κανταΐφι
300 γρ. τυριά που λιώνουν [π.χ. μοτσαρέλα ή κίτρινα τυριά]
200 γρ. μπέϊκον σε κομματάκια
100 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ:
6 κ.σ. βούτυρο
6 κ.σ. αλεύρι
800 ml γάλα
2 αυγά
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι πιπέρι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο για άλλειμα ταψιού και φύλλων

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 3′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το μπέϊκον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2′ ακόμα ανακατεύοντας.

Για τη μπεσαμέλ: Λιώνετε τις 6 κ.σ. βούτυρο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια “πηχτή” κρέμα. Προσθέτετε το γάλα σιγά σιγά με μια σταθερή ροή για να το απορροφήσει το αλεύρι, ανακατεύοντας ζωηρά διαρκώς μέχρι να γίνει μια λεία αραιή κρέμα. Κατεβάζετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά να μισοκρυώνει.

Σε μπολ χτυπάτε τα δύο αυγά και τα προσθέτετε στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας ζωηρά και γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Τέλος προσθέτετε το τριμμένο τυρί, τα σοταρισμένα μανιτάρια, μπέϊκον, κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά τη γέμιση με μια ξύλινη κουτάλα.

Για το φύλλο και συναρμολόγηση: “Ξαίνετε” καλά με τα χέρια σας το φύλλο κανταΐφι για να αφρατέψει. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε καλά με ένα πινέλο ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20Χ30 εκ. Τοποθετείτε το μισό φύλλο κανταΐφι, το πιέζετε με τα χέρια σας, και το αλείφετε καλά περιχύνοντας το με τα 2/3 του βουτύρου.

Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζετε καλά, παντού, με το υπόλοιπο φύλλο. Αλείφετε το φύλλο με το υπόλοιπο βούτυρο και το “πατάτε” ελαφριά με τα χέρια σας.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10′ περίπου μέχρι να πάρουν τα φύλλα ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

σαραγλί
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

tyropitakia
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 2 65fed5a0f3377
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

438171176 1937506040002352 1877909475322535809 n
Συνταγές1 ώρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!
Συνταγές3 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

ΑΡΝΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ
Συνταγές3 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

438197678 25304900402457778 423526680758489844 n
Συνταγές3 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

18119105 1138967986230004 4333349049671937397 n
Συνταγές5 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

57649355 2118044975154083 601096409835372544 n
Συνταγές19 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

437147856 1938315829963860 225519671893452047 n
Συνταγές21 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

439633102 1460436074867075 2534860851481094014 n
Συνταγές23 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

437515873 7444297028939942 5219485790861000361 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

440402969 2120746691617269 8294024271672274047 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

437134706 1397083810964294 4428837275876949378 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

438087548 10224376673109291 1597284673643332996 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!
Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

437485180 10161072654198672 2339627814631984666 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

437741740 1930882103998079 8752890578701131122 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

438239790 976003577426419 5646475004686188352 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

439437427 1400751570597518 3019271819696901946 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά...
Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

438039278 7485875734826215 3132959939182933445 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

440748620 7438416212919972 6695056672262723531 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

440409531 1398803420792333 8338166074848492921 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

436410473 398716963007297 4186628714114494395 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

439935816 956384755894267 506533087958953961 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

438092179 10210807214891792 3433017245582017765 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

435779798 10210782226787105 3769595443183084001 n 1
Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

ΑΥΓΑ ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΦΗ
Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

436364488 1811083142709180 576883800334632190 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

437607119 2358442454546985 8943195364710558071 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

435922217 1392829328056409 8256040943807892819 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

438089664 1585156675672164 4496707782946363629 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !