Chk
Η Τούρτα Τιραμισού, που θα σου μείνει αξέχαστη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Τούρτα Τιραμισού που θα σου μείνει αξέχαστη
Και σε ποιον δεν αρέσει το τιραμισού! Δείτε μια συνταγή, η οποία μπορεί να θέλει τον χρόνο της, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 συσκευασία βανίλια
1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι για το παντεσπάνι
1 κουταλιά της σούπας καφέ φίλτρου
1,5 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 κρόκο αυγού
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1 συσκευασία τυρί κρέμα (200gr)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά.
Σε μία φόρμα ανοιγόμενη και βουτυρωμένη ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κρόκο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει ρίχνουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με μίξερ να ενσωματωθεί το τυρί στη κρέμα.
Ανοίγουμε τη φόρμα και χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο μέρη.
Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το καφέ, το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα δίσκο τοποθετούμε το ένα δίσκο παντεσπάνι και το βρέχουμε με το μισό σιρόπι.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα και στρώνουμε. Βάζουμε από πάνω τον άλλο δίσκο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για τιραμισού.